Pereiti į pagrindinį turinį

Automobilio ridos rekordas – 4,5 milijono kilometrų

Automobilio ridos rekordas – 4,5 milijono kilometrų
Automobilio ridos rekordas – 4,5 milijono kilometrų / egmcartech.com nuotr.

70 metų sulaukęs niujorkietis Irvas Gordonas „sumušė“ naują automobilio ridos rekordą, su savuoju „Volvo P1800“ per 44 metus įveikęs 4,5 milijono kilometrų (2,8 milijonai mylių).

Buvęs Long Islando (Niujorkas, JAV) mokytojas automobilį rekordininką įsigijo dar 1966 m. už 4 150 JAV dolerių. Tuo metu ši suma prilygo I.Gordono metų uždarbiui.

Didžiąją dalį kilometrų automobilio savininkas „prisuko“ per pastaruosius 10 metų, po to, kai išėjo į pensiją ir tapo našliu.

Dar ir dabar penktą dešimtį skaičiuojantis „Volvo“ yra geros techninės būklės. Ta pati  gamykloje įtaisyta mechaninė pavarų dėžė ir variklis. Salone nerasi nei oro kondicionieriaus, nei vairo stiprintuvo, nei stabdžių antiblokavimo sistemos, nei automatinių langų kėliklių.

Automobilio ilgaamžiškumą, vairuotojo teigimu, lėmė griežtas eksploatavimo taisyklių laikymasis, nuolat tikrintas tepalų lygis, padangų slėgis, ir tai, kad niekada nenaudota sintetinės alyvos.

Kaip svarbiausią priežastį I.Gordonas įvardino meilę automobiliui nuo to momento, kai pirmą kartą jį pamatė.

Pirmasis nnuvažiuotų mylių milijonas pasiektas 1987-ųjų pabaigoje.

Pirmasis įrašas į Gineso rekordų knygą už daugiausią nekrovininio automobilio ridą užfiksuotas 1998 m. (1,69 milijono mylių).

2007 m. automobilis jau buvo „perkopęs“ 2,6 mln. mylių ribą. Tuomet „Volvo“ savininkas prakalbo apie tikslą per ateinančius 5 metus pasiekti 3 mln. mylių rekordą.

„2012 metų liepos 15-ąją švęsiu 72-ąjį gimtadienį“, - tuomet sakė I.Gordonas. – Tai būtų nuostabi diena „sumušti“ 3 milijonus ir visiems laikams išjungti automobilio variklį. Toks palikimas – fantastiškas testamentas šio „Volvo“ kūrėjui, tikram genijui. Manau, kad 3 milijonų mylių vienu automobiliu daugiau niekas neįveiks. Nebent Barry Bonusas nuspręstų daugiau važinėtis baigęs beisbolininko karjerą“.

Savininkas prasitarė, kad parduotų savąjį „žirgą“ ne taip jau pigiai – po 1 JAV dolerį už kiekvieną įveiktą mylią. Taigi – 3 mln. JAV dolerių. Kita galimybė – perduoti šį autentišką keturratį muziejui.

Sportinis modelis „Volvo P1800“ buvo gaminamas 1961 - 1973 metais.

Tad jau po dviejų metų savininkas ketina nustebinti pasaulį nauju 5 milijonų kilometrų rekordu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų