Pereiti į pagrindinį turinį

Dviračių sėdynės vyrus verčia impotentais

2011-12-01 12:37
Dviračių sėdynės vyrus verčia impotentais
Dviračių sėdynės vyrus verčia impotentais / Tomo Lukšio (BFL) nuotr.

Naujausi tyrimai rodo, kad dviratininkai, ypač vyrai, turėtų daugiau dėmesio skirti transporto priemonės sėdynei pasirinkti.

Paskutinis tyrimas tik darkart patvirtina ankstesnius mokslininkų pareiškimus, kad įprastos dviračių sėdynės (plonos priekyje ir plačios gale) gali turėti įtakos impotencijai, rašo „The New York Times“.

Mokslininkai teigia, kad kai kurių tipų sėdynės daro daugiau žalos nei kitos. Tačiau net ergonominės sėdynės, kurios apsaugo lyties organus, gali sukelti problemų.

Daktaro laipsnį turintis Stevenas Schraderis teigia, kad klausimo dėl dviračių sėdynių žalos seksualiniam gyvenimui neturėtų kilti. „Klausimas gali kilti tik toks: ką galime padaryti, kad žala būtų sumažinta“, - kalba specialistas.

Bostono universiteto ir Italijos mokslininkai nustatė, kad kuo daugiau asmuo važinėja dviračiu, tuo labiau rizikuoja impotencija ar libido praradimu.

Tačiau šiais faktais nenorima atgrasyti žmonių nuo važinėjimo dviračiu. Gyventojai, kurie retai ar nedaug naudojasi šia transporto priemone, nerizikuoja pakenkti savo seksualiniam gyvenimui.

Mokslininkai yra paskaičiavę, kad 5 proc. vyrų, kurie dviračiais važinėja ypač dažnai, turi erekcijos sutrikimų. Tačiau kai kurie specialistai teigia, kad tikrasis skaičius - daug didesnis, nes vyrams gėda prisipažinti, jog turi lytinės funkcijos sutrikimų.

Pirmą kartą apie ryšį tarp dviračio sėdynių ir impotencijos buvo prabilta 1997 metais Bostone. Tuo metu urologas Irwinas Goldsteinas pareiškė, kad yra dviejų tipų dviratininkai – „tie, kurie jau yra impotentai, ir tie, kurie taps impotentais“. Tuo metu toks mediko pasisakymas sukėlė didelį mokslininkų pasipiktinimą.

Naujesni moksliniai tyrimai parodė, kad kai dviratininkas sėdi ant įprastos, „lašo“ formos sėdynės, per tris minutes deguonies kiekis, pasiekiantis penį, sumažėja 70-80 proc.

Ekspertų teigimu, saugiausios dviračių sėdynės yra tos, kurios priverčia transporto priemonės vairuotoją kuo tvirčiau sėdėti ant sėdimųjų kaulų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų