Quantcast

Vyriausybė pritarė sklypų mainams su LSMU dėl „Rheinmetall“ gamyklos statybų

Vyriausybė trečiadienį pritarė, kad Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) valdoma valstybinė žemė Radviliškio rajone būtų perimta valstybės poreikiams – čia bus statoma Vokietijos gynybos pramonės koncerno „Rheinmetall“ amunicijos gamykla.

„Norėčiau padėkoti institucijoms, kurios prisidėjo randant šitą sprendimą, labai padėkoti Lietuvos sveikatos mokslų universitetui už konstruktyvų dialogą“, – Vyriausybės posėdyje teigė premjerė Ingrida Šimonytė

Valstybė perims netoli Baisogalos, kur veikia aukštosios mokyklos Gyvulininkystės institutas, esantį 340 hektarų ploto sklypą, manais už jį aukštajai mokyklai perduodant šešis panašaus ploto netoli Šeduvos ir Baisogalos esančius sklypus.

Penkis iš jų šiuo metu valstybė nuomoja Turto banko valdomai galvijų auginimo veislei ir mėsai bendrovei „Genetiniai ištekliai“, jie naudojami įmonės avininkystės padalinio veiklai.

Sklypas iš LSMU bus perimtas liepos 1 dieną, o šeši sklypai universitetui bus suteikti birželio 28 dieną.

Vyriausybės nutarimo protokole numatyta universitetui sudaryti sąlygas nuimti pasėlių derlių iš perimamo sklypo, tuo metu dėl negauto derliaus patirti nuostoliai būtų kompensuojami pagal jo pateiktus duomenis.

„(Derlių – BNS) gal ir ne visą spės nuimti tie, kas jį pasėjo, tai kažkaip tuos klausimus ir kitus praktinius klausimus išspręsime taip pat“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Vyriausybė taip pat pasiūlė LSMU apskaičiuojant dėl negauto derliaus patirtus nuostolius pasitelkti nepriklausomus ekspertus, kurie įvertintų bei pateiktų išvadas, bei Nacionalinei žemės tarnybai (NŽT) pateikti derliaus nuėmimo grafiką.

LSMU rektorius Rimantas Benetis praėjusią savaitę teigė, jog nuostoliai dėl žemių mainų universitetui gali siekti milijonus eurų.

LSMU taryba praėjusį ketvirtadienį sutiko perduoti aukštosios mokyklos valdomą sklypą „Rheinmetall“ gamyklos statybai.

Vokietijos karinės pramonės milžinė „Rheinmetall“ į 155 mm artilerijos amunicijos gamyklą Lietuvoje ketina investuoti daugiau nei 180 mln. eurų, joje turėtų būti sukurta bent 150 naujų darbo vietų. Projektui suteiktas stambaus projekto statusas.

Gamyklos statybas numatoma pradėti jau šių metų spalį.


Šiame straipsnyje: sklypaiRheinmetallLSMU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
kaip pritarė Gyvulininkystės Instituto darbuotojai tiems "sklypų mainams" dėl darbovietės perkėlimo, LSMU vadams aišku nėra jokio skirtumo kur nutrems tą Institutą....

To O as

To O as portretas
Ciulpk khuilo ir busi laimingas, shoode.

O aš

O aš portretas
nenoriu jokio reinmetalo pašonėj! Tegu stato savo gamyklą Turniškėse. Valdžiai tos gamyklos reik, tai valdžia tegu ir turisi ten, kur grožėtis galės.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių