Pereiti į pagrindinį turinį

A. Armonaitė – už LEZ steigimą Visagine

2024-07-11 20:12

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako remianti Visagino savivaldybės sprendimą rajone, kur yra nebeveikianti sovietinė atominė elektrinė, steigti laisvąją ekonominę zoną (LEZ).

Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

„2022 metais lankiausi Visagine pirmą kartą kaip ministrė ir su meru sutarėme, kad reikia LEZ Visagine. Ten yra tinkamos kompetencijos, perkvalifikuojami žmonės. (...) Ten yra geros mokyklos. Matyt, kad talentų pasiūla, palyginus su kitomis Lietuvos vietomis, yra aukštos kokybės“, – Seime per Vyriausybės valandą ketvirtadienį teigė A. Armonaitė.

Pasak jos, Visagine yra gerų specialistų, o infrastruktūrą galima įrengti.

„LEZ infrastruktūrą galima sutvarkyti. Svarbiausia yra, kas dirbs įmonėse. Visaginas pasižymi būtent šita gera baze. Manau, kad mums Vilniaus regione, bendrai šitoje rytų Lietuvoje būtinai reikia verslo infrastruktūros, nes jeigu pasižiūrėtumėte žemėlapį, bendrai verslo infrastruktūrą visoje Lietuvoje, ji yra geresnė nuo Kauno į vakarus“, – kalbėjo A. Armonaitė.

„Valstiečių“ frakcijos narys Algimantas Dumbrava klausė ministrės pozicijos dėl LEZ Visagine.

Visagino taryba birželio pradžioje pritarė LEZ steigimui sklype Drūkšinių kaime. Pasak miesto mero Erlando Galaguzo, LEZ garantuos ekonomiškai stabilesnę ir konkurencingesnę ateitį Visaginui.  

Savivaldybės teigimu, taip bus siekiama gerinti investicijų pritraukimo, verslo plėtros sąlygas, kurti darbo vietas.

Dabar Lietuvoje yra septynios LEZ: Akmenės, Kauno, Kėdainių, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių.