Pereiti į pagrindinį turinį

Artėjant šventėms: kiek šiemet kainuoja silkė?

2018-12-15 19:58 diena.lt inf.

Iki žiemos švenčių likus mažiau nei porai savaičių, žmonės suskubo pirkti silkę. Vieni medžioja akcijas, kiti silkę perka tam, kad paragautų ir Kūčioms išsirinktų skaniausią. Kokios silkės už kokią kainą šiemet galite nusipirkti?

Kadras iš vaizdo įrašo

Vieno sostinės turgaus lankytojai prie žuvies prekystalių sukiojasi ne šiaip sau. Pardavėjos sako, kad neretas šiuo metu degustuoja silkes. Nusiperka, paragauja ir, jei skanu, tokių pačių silkių nusipirkti ketina Kūčioms.

O silkių turguje yra visokių. Populiariausia - sūdyta silkė su galva. Kilogramas tokios silkės kainuoja 3.24 Eur. Brangiausia silkė - aliejuje. Jos kilogramas kainuoja apie 5.70 Eur. Pirkėjai domisi ir silke be kaulų - kilogramas tokios silkės kainuoja 5.29 Eur. 

Prekybos centrų pirkėjai Kūčioms ruošti ketina taip pat natūralias, neišdarinėtas silkes. 

Tiesa, žuvies mėgėjai Kūčioms ieško ir įdomesnių skonių. 

Prekybininkai sako, kad artėjant šventėms silkės ir kitos rūšies žuvys krepšiuose atsiduria dvigubai dažniau nei įprasta. Kaip ir turguje, taip ir prekybos centre silkių kainos nevienodos. Kilogramas sūdytos silkės kainuoja daugiau nei 4 Eur. 

Tiesa, jei silkes Kūčioms perkate jau dabar, labai svarbu ir jas tinkamai laikyti. Jei jau nutiko taip, kad fasuotos žuvies pakuotę atidarėte, geriau silkę ir suvalgykite, o ne laikykite iki švenčių. Ji veikiausiai spės sugesti. Sveriamas silkes suvartoti reikia dar greičiau. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų