Pereiti į pagrindinį turinį

Baigta rekonstruoti kelio Vilnius-Utena atkarpa Utenoje

2024-10-18 16:36
BNS inf.

Panevėžio kelių statybos įmonė HISK baigė 7 mln. eurų (su PVM) vertės beveik dviejų kilometrų ilgio kelio Vilnius-Utena atkarpos Utenoje rekonstrukciją.

I. Gelūn / BNS nuotr.

Valstybės valdoma bendrovė „Via Lietuva“ penktadienį pranešė, kad darbai baigti praėjusią savaitę.

„Šio kelio rekonstrukcija – vienas didžiausių mūsų prioritetų, todėl spartiname darbus kiek tik leidžia galimybės. Baigę rekonstrukciją Utenos mieste sparčiai judame pirmyn atkarpoje nuo Molėtų iki Utenos, čia darbai bus baigti dar iki metų pabaigos“, – pranešime sakė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Anot bendrovės, rekonstravimo darbai baigti Vilniaus-Utenos plento ruože nuo 93,7 iki 95,6 kilometro: atnaujintos dvi eismo juostos, nutiestas naujas asfaltas, atnaujintos ar naujai įrengtos nuovažos, rekonstruotos sankryžos, įrengta autobusų aikštelė su peronu.

Kupiškio gatvėje esančios sankryžos su J. Basanavičiaus ir Molėtų gatvėmis pertvarkytos į žiedines. Taip pat sutvarkytos kelių Utena–Pakalniai–Alanta, Kaunas–Zarasai–Daugpilis ir Kupiškis–Utena atkarpos. Be to, atnaujintoje kelio atkarpoje iki J. Basanavičiaus gatvės įrengtas pėsčiųjų–dviračių takas.

Šiuo metu taip pat vyksta kovą pradėti 30 km atkarpos tarp Utenos ir Molėtų rekonstrukcijos darbai – juos už 61 mln. eurų (su PVM) taip pat atlieka HISK.

Pasak „Via Lietuvos“, šioje atkarpoje jau pašalinta visa senoji betono plokščių danga, šiuo metu ten klojamas naujas asfaltas ir atliekami kiti darbai.

Likusi dar nesutvarkytą 42,8 km ilgio kelio Vilnius-Utena atkarpą sudaro penki atskiri ruožai. Vasaros pabaigoje dviem iš jų „Via Lietuva“ paskelbė rekonstrukcijos darbų konkursus, likusiems jie bus paskelbti artimiausiu metu.

M. Skuodis anksčiau teigė, kad visas kelias Vilnius–Utena turėtų būti rekonstruotas iki 2025 metų pabaigos. Tačiau „Via Lietuvos“ teigimu, sėkmingas visų darbų įgyvendinimas priklausys nuo galutinio patvirtinto kitų metų Kelių plėtros ir priežiūros programos (KPPP) biudžeto

Kelias Vilnius–Utena yra viena pagrindinių Lietuvos transporto arterijų, vedančių iš šalies sostinės į aplinkines savivaldybes. Šis kelias yra ir vienas problematiškiausių, turintis cementbetonio dangą, kuri yra deformuota ir susidėvėjusi.

Ankstesniais „Via Lietuvos“ duomenimis, per parą keliu pravažiuoja apie 9 tūkst. transporto priemonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų