Pereiti į pagrindinį turinį

"flyLAL" skraidins estus

2009-04-22 09:00
Ateitis: "flyLAL" grupė žada plėstis ir į kitas šalis – pirmiausia planuojama įsteigti atstovybę Kazachstane.
Ateitis: "flyLAL" grupė žada plėstis ir į kitas šalis – pirmiausia planuojama įsteigti atstovybę Kazachstane. / Tomo Černiševo nuotr.

Nors antraštės, skelbusios "flyLAL-Lithuanian Airlines" bankrotą, dar nespėjo išblukti, bendrovės savininkai jau imasi verslo užsienyje. Buvę "flyLAL" lėktuvai nuo gegužės kils iš Estijos.

Estai mielesni už lietuvius

Dar ne taip seniai bendrovę "flyLAL-Lithuanian Airlines" bandę prilyginti nacionalinės svarbos objektui, jos savininkai nusprendė skrydžių verslo imtis gretimoje valstybėje. Vos prieš keletą dienų pavadinimą pakeitusi į "Avia Solutions Group" (buvusi "flyLAL Group Services"), ji įsteigė skrydžių bendrovę Estijoje.

Naujoji bendrovė teiks keleivių vežimo, krovinių gabenimo paslaugas ir lėktuvais "Boeing 737-300" vykdys skrydžius iš Estijos į Europos, Azijos ir Afrikos regionus. "Įmonė jau gavo vežėjo pažymėjimą ir nuo gegužės pradės vykdyti veiklą", – dienraščiui sakė vienas pagrindinių "Avia Solutions Group" akcininkų Gediminas Žiemelis.

Anot jo, naujoji bendrovė "flyLAL Charters EE" įsteigta vykdant aviacijos grupės plėtros strategiją, o Estija pasirinkta dėl gana palankių įstatymų ir geresnių ekonominių sąlygų, mažesnės konkurencijos nei Latvijoje. Klausimas, plėstis ar steigti naują reguliariųjų skrydžių bendrovę gimtoje šalyje, net nesvarstytas.

"Sunkiu mums laikotarpiu siūlėme Vyriausybei įvairius variantus, net pirkti 50 proc. "flyLAL Charters" akcijų. Bet ji atsisakė. Antrą kartą į tą liūną nelįsime. Mes mylime estus, dėl to kuriame jiems darbo vietas. Ir jie mus myli labiau negu mūsų pačių šalies valdžia. Jeigu Lietuvos įstatymai dar blogės, ir kitas įmones perkelsime į Estiją", – nuoskaudą dėl to, kad šalies valdžia nepadėjo žlungančiai "flyLAL-Lithuanian Airlines" liejo G.Žiemelis.

Pradės nuo užsakomųjų skrydžių

Numatoma, kad iš pradžių bendrovė vykdys tik užsakomuosius skrydžius. Tačiau neatmetama galimybė, kad po kurio laiko ji imsis ir kitos veiklos.

"Gal Estijos krašto apsaugos ministerija paprašys, kad bombas skraidintume. Tai ir skraidinsime, – juokavo G.Žiemelis – Iš tikrųjų kol kas vykdysime tik užsakomuosius skrydžius. Aišku, yra visokių galimybių: kariniai, užsakomieji, reguliarieji skrydžiai, krovinių gabenimas. Į nieką nespjauname, analizuosime visas potencialiai pelningas veiklos sritis, bet kol kas bus tik užsakomieji reisai."

"Turėdami stiprią techninę bazę Lietuvoje, numatėme savo bendrovės plėtrą pirmiausia į geografiškai artimiausią regioną. Jau kurį laiką lietuviškoji bendrovė "flyLAL Charters" vykdė užsakomuosius skrydžius iš Estijos. Patirtis parodė, kad šioje šalyje yra nemažas užsakomųjų skrydžių poreikis, todėl nutarėme ten steigti atskirą skrydžių bendrovę", – apie pasirinkimo priežastis kalbėjo "Avia Solutions Group" generalinis direktorius Linas Dovydėnas.

Anot jo, jau parengtas personalas, lėktuvų parkas, su keliais kelionių organizatoriais pasirašytos net sutartys dėl užsakomųjų skrydžių.

Planuoja plėstis toliau

Ką tik Estijoje įsteigta lietuviško kapitalo skrydžių bendrovė per šiuos metus tikisi skraidinti ne mažiau kaip 90 tūkst. keleivių. Numatytos skrydžių šalys – Turkija, Tunisas, Egiptas, Ispanija.

"Avia Solutions Group" įmonėse šiuo metu dirba apie 600 darbuotojų. Planuojamos konsoliduotos įmonių grupės pajamos 2009 m. – apie 400 mln. litų. Aviacijos sprendimus siūlanti Lietuvos įmonių grupė jau turi savo atstovybes Rusijos ir Ukrainos rinkose. Planuojama atidaryti atstovybę Kazachstane.

"Avia Solutions Group" iš viso valdo septynias aviacijos paslaugų bendroves ir siūlo orlaivių nuomos, jų techninės priežiūros ir remonto, aviacijos specialistų mokymo, antžeminės priežiūros, užsakomųjų skrydžių, kelionių pardavimo ir kitas paslaugas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų