Pereiti į pagrindinį turinį

G.Žiemelio verslo imperija mažėja

2009-06-09 11:01
Nepripažįsta: G.Žiemelis tvirtina, kad nuo šiol investuos tik į pelno duodančias įmones.
Nepripažįsta: G.Žiemelis tvirtina, kad nuo šiol investuos tik į pelno duodančias įmones. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Bankroto šešėlis toliau persekioja stambųjį verslininką Gediminą Žiemelį. Veiklą nutraukia dar viena jo įsteigta bendrovė. Tiesa, pats G.Žiemelis tai vadina optimizacija.

Prašo panaikinti licenciją

Prieš keletą metų įsteigta finansų maklerio įmonė (FMĮ) "Finhill" savo veiklą sustabdė dar penktadienį. Toks sprendimas, kaip pranešė įmonė, priimtas atsižvelgus į pasaulio ekonomikos sunkmetį, negausų investuojančių asmenų skaičių ir pasyvias nuotaikas finansų rinkoje.

"Finhill" vadovybė artimiausiu laikotarpiu neinvestuos į tolesnę įmonės plėtrą, susijusią su finansų maklerio įmonės veikla, tačiau išlaikys uždarosios akcinės bendrovės statusą.

"Artimiausio laikotarpio investicijų rinkos padėtį vertiname skeptiškai, todėl finansų maklerio paslaugos nėra aktualios. Atsigavus akcijų rinkoms, suaktyvėjus prekybai vertybiniais popieriais ir grįžus finansiniam aktyvumui, mes vėl planuojame grįžti prie investicinės veiklos", – teigė įmonės generalinė direktorė Rita Domkutė.

Pasak jos, finansų maklerio paslaugos ne tokios paklausios, rinkos dalyviai traukiasi iš investicinės veiklos – tai skatina optimizuoti įmonės veiklą šioje srityje. "Finhill" bendrovė sumažins darbuotojų skaičių – paliks minimalų personalą įmonės veiklai tęsti.

Vertybinių popierių komisija (VPK) vakar patvirtino, kad "Finhill" į ją kreipėsi prašydama panaikinti savo licenciją.

Įmonių mažėja

"Finhill" savo veiklą pradėjo 2005 m. kaip "ŽIA valdos" departamentas. Po dvejų metų padalinys atskirtas įkūrus savarankiškai veikiančią finansų maklerio įmonę. Dar praėjusių metų rudenį bendrovė turėjo ambicingų planų ir ketino tapti investicijų banku.

Vis dėlto pats G.Žiemelis teigė, kad "Finhill" veikla nesustabdyta, esą įmonė dar turi licenciją, o atleisti darbuotojai ir išjungti įmonės telefonai tėra optimizacijos požymiai. "Mes, kaip ir daugelis, optimizuojame veiklą, jungiame įmones, perkeliame vienų funkcijas kitoms", – aiškino G.Žiemelis.

Atrodo, kad veiklą optimizuoti "ŽIA valda" pradėjo dar šių metų pradžioje. Vasario pradžioje ji pardavė personalo atrankos bendrovę "Search Group", karjeros portalą "Naujas darbas" ir įmonę "OREM holding", valdančią nekilnojamojo turto agentūrą "Orem" ir portalą Reals.lt. Tuo metu "ŽIA valda" teigė ketinanti dėmesį sutelkti į žemės ūkio, maitinimo, aviacijos, žiniasklaidos ir finansų sektorius.

Plės tik pelningas

G.Žiemelis teigė, kad jo valdoma "ŽIA valda" šiuo metu iš naujo įvertina plėtros galimybes ir investuoja tik į pelno duodančias įmones.

Ne paslaptis, kad didelių finansinių sunkumų turi žemės investicijų bendrovė "Agrowill Group". Įmonė kelis kartus nesugebėjo išpirkti obligacijų emisijų ir šiuo metu išpirkimo terminą bandys atidėti dvejiems metams. Jeigu bendrovei nepavyktų susitarti su investuotojais iki birželio pabaigos, kai numatyta išpirkti obligacijas, jai gali būti keliama bankroto byla.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų