Pereiti į pagrindinį turinį

Investicijų valdytojai ir prekybininkai nesureikšmina banko griūties Bulgarijoje

2014-07-15 07:15
Shutterstock nuotr.

Bulgariją drebina didžiausias per 17 metų banko griūties skandalas, požymiais primenantis lietuviškojo "Snoro" istoriją. Lietuvos investicijų valdytojai teigia į nutolusią už 2 tūkst. kilometrų valstybę nukreipę nedidelę dalį savo investicijų ir mano, kad užkratas į kitus Bulgarijos bankus neišplis. Lietuvos prekybininkai banko griūties Bulgarijoje taip pat nesureikšmina ir tikisi, kad ši jų nepalies, rašo "Verslo žinios".

"Finasta Asset Management" valdomi fondai yra investavę į teigiamą grąžą davusius Bulgarijos vyriausybės vertybinius popierius, taip pat "Bulgarian Energy Holding" obligacijas. Akcijų dalis Bulgarijoje šiuo metu yra nereikšmingai maža, ji buvo nuosekliai mažinta po sėkmingos metų pradžios", - sako investicijų valdymo bendrovės "Finasta Asset Management" fondų valdytojas Vaidotas Rūkas.

"Įmonė dirba įprastu ritmu, vykdoma kasdieninė mažmeninės prekybos veikla, bendradarbiaujama su tiekėjais. Nefiksuojame įtakos ir pirkėjams", - sako "Maxima grupės", valdančios įvairiuose Bulgarijos miestuose veikiantį mažmeninės prekybos tinklą "T-Market", generalinė direktorė Neringa Janavičiūtė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų