Pereiti į pagrindinį turinį

Išrinktos saugiausios šalies įmonės

2009-02-16 17:35
Išrinktos saugiausios šalies įmonės
Išrinktos saugiausios šalies įmonės / "Shutterstock" nuotr. Statyba yra vienas pavojingiausių veiklos sektorių Lietuvoje.

Jau paaiškėjo antrą kartą Lietuvoje surengto konkurso "Saugiausia kompanija 2008" nugalėtojai. Aštuonios įmonės pripažintos skiriančiomis didžiausią dėmesį darbuotojų saugai ir sveikatai užtikrinti.

Konkurse, kurį organizavo bendrovė „Sabelija“, paraiškas pateikė 200 įmonių. Iš jų į finalinį konkurso etapą pagal veiklos kryptis buvo atrinkta 16 pretendentų.

Daugiausia darbuotojų turinčios įmonės kategorijoje saugiausia bendrove pripažintas „Hronas“. Šį titulą kaip jauniausia įmonė pelnė bendrovė "Euroarvila", dirbanti ketverius metus. Maisto pramonės įmonių grupėje nugalėjo "SMS-Eligita", iš statybos ir remonto paslaugas teikiančių nepralenkiama buvo bendrovė "Filter", logistikos ir transporto grupėje nugalėjo "Taurus-ekspres“, mašinų ir prietaisų gamybos – „Durapart“, verslo paslaugų – "Brolių Tomkų leidyba", kitos veiklos – „Dojus agro“.

Vertinimo komisija, kurią sudarė saugos specialistai ir nešališki ekspertai, daugiausia dėmesio teikė ne tik kaip įmonėse paisoma darbo saugos teisės aktų, bet ir kaip įstatymų reikalavimų laikomasi kasdienėje bendrovės veikloje ar pavyksta išvengti nelaimingų atsitikimų, kaip apmokomas personalas.

„Šiuo jau tradiciniu konkursu siekiame formuoti darbų saugos kultūrą ir įvertinti šioje srityje dirbančius specialistus, kurie deda iš tiesų labai daug pastangų. Lietuvoje reikia atkreipti dėmesį ne tik į nelaimes darbe, bet ir į žmones, kurie dirba, kad nelaimingų atsitikimų būtų kuo mažiau“, – sakė „Sabelijos“ generalinis direktorius Tadas Šatkauskas.

Šis konkursas – tai gera proga pačioms įmonėms atlikti savotišką auditą ir įvertinti, ar jos laikosi darbo saugų reikalavimų. Didėjantis susidomėjimas konkursu, anot T.Šatkausko, taip pat liudija, kad verslas į darbų saugą žiūri vis atsakingiau.

„Mūsų auditoriai atvykę į įmonę iš karto gali pasakyti, ar darbų sauga rūpinamasi tik tiek, kad būtų surinkti darbuotojų parašai, ar kad personalas iš tiesų žinotų, kaip tai svarbu. Džiaugiamės, kad atsakingo požiūrio versle vis daugėja“, – sakė T.Šatkauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų