Kas restoranams ir kavinėms kelia didžiausią riziką? Pereiti į pagrindinį turinį

Kas restoranams ir kavinėms kelia didžiausią riziką?

2016-10-26 07:49
BNS inf.

Šiais metais Lietuvos restoranams ir kavinėms pagrindinės rizikos išlieka nepakitusios - darbo jėgos sąnaudų augimas ir darbuotojų trūkumas, rašo "Verslo žinios".

Kas restoranams ir kavinėms kelia didžiausią riziką?
Kas restoranams ir kavinėms kelia didžiausią riziką? / K. Vanago / BNS nuotr.

"Pagrindinės rizikos lieka tos pačios -darbo jėgos sąnaudos ir darbuotojų trūkumas. Lietuvos žmonių pajamos auga, o finansinė padėtis lieka stabili, tačiau kitų paslaugų ir prekių kainų kilimas tam tikrą dalį potencialaus pajamų augimo atima. Tačiau šiemet prie sektoriaus pajamų augimo smarkiai prisideda akivaizdžiai didėjantis turistų srautas pagrindiniuose turistiniuose taškuose. Tiesa, ne tokia džiuginanti padėtis mažesniuose regionuose, kur emigracija toliau daro neigiamą įtaką maitinimo sektoriaus rezultatams", - tvirtino SEB banko vyriausiasis analitikas Tadas Povilauskas.

Anot jo, vidutinės gyventojų pajamos ir mažėjantis nedarbas Lietuvos restoranams ir kavinėms leido pastaruoju metu plėstis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra