Pereiti į pagrindinį turinį

Kinijai neįsileidus lietuviško romo, jį pirko Taivanas: surengė ir degustaciją prie trispalvės

2022-01-07 16:12 diena.lt inf.

Taivanas nupirko dvidešimt tūkstančių romo butelių, kurių Kinija nebeįsileido, o tuomet surengė romo pristatymą su Lietuvos trispalvėmis, praneša LNK.

Lietuvišką romą taivaniečiai nupirko iš padėkos Lietuvai. Paėmė ir kitokių gėrimų, surengė pristatymą. Lietuviškos prekės buvo išdėliotos ant Lietuvos trispalvės. Toks romas į Taivaną pateko pirmą kartą, tad su nauju skoniu pažindino alkoholio importuotojai. Jie vietinėms televizijoms pasakojo apie cukranendres ir kad skonis galbūt bus pažįstamas, nes toks gėrimas dažnai pilamas gaminant populiarų desertą – kaneles.

Šis romas buvo išsiųstas į Vokietiją ir iš ten keliavo į žemyninę Kiniją, bet ši atsisakė atlikti muitinės formalumus, tad Taivano alkoholinių gėrimų įmonė nupirko 20 tūkst. butelių partiją.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Kaip ir anksčiau, kai Lietuvai padovanojome veido kaukių, o Lietuva iškart mums padovanojo vakcinų“, – kalbėjo Taivano alkoholio ir tabako korporacijos viceprezidentas Chih-chien Liao.

Taivaniečiai teigė, kad lietuviškais gėrimais jau susidomėjo aukštos klasės viešbučiai, restoranai. Laukia siuntos. Ji, sakė, turėtų atvykti kiek vėliau šį mėnesį. Prieš pasiūlant rinkai, ant butelių bus užklijuotos kiniškos etiketės.

Esą taivaniečiai Lietuviško skonio galės paragauti mėnesio pabaigoje. O štai Taivano nacionalinė plėtros taryba feisbuke pasidalijo receptais. Valstybinė įstaiga rašė, kad lietuviškas romas tinka ne tik gėrimams, bet ir kepant didkepsnį.

Stop kadras

Taivaniečiai paėmė ir lietuviško šokolado. Esą jis iš lentynų tiesiog šluojamas dėl naujos šalių draugystės. Taivaniečiai žadėjo padėti ir su kita iš Kinijos išvaryta lietuviška produkcija, bet verslas į tai žiūri skeptiškai. Lietuvos medienos vadovas Raimondas Bernotas retoriškai klausė, ar jie žino, kokio dydžio tai konteineriai.

„Jeigu tie tą padarys, aš galbūt suvalgysiu savo kaklaraištį“, – ironizavo jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų