Pereiti į pagrindinį turinį

LEA: degalų kainos toliau mažėja

2024-08-29 18:01 diena.lt inf.

Pastarąją savaitę Lietuvoje vidutinės degalų kainos toliau mažėjo: benzinas atpigo 0,8 proc., o dyzelinas – 0,6 procento, praneša Lietuvos energetikos agentūra (LEA).

P. Peleckio / BNS nuotr.

Agentūros duomenimis, nuo liepos vidurio vidutinė benzino šalyje sumažėjo 4 proc, o dyzelino – 4,9 proc. Rugpjūčio 26-ąją dyzelinas Lietuvoje vidutiniškai kainavo 1,39 Eur/l, o vidutinė benzino kaina siekė 1,44 Eur/l.

Šiuo metu Lietuvoje benzinas pigesnis nei Lenkijoje 0,04 Eur/l, o dyzelino kaina 0,09 Eur/l mažesnė nei kaimyninėje šalyje. Šiuo metu tiek benzinas, tiek dyzelinas Lenkijoje vidutiniškai kainuoja 1,48 Eur/l.

LEA duomenimis, degalų kainų mažėjimas stebimas ir kitose Europos Sąjungos valstybėse.

Per savaitę degalų vidutinės kainos sumažėjo beveik visose lyginamose Baltijos šalyse ir kaimyninėse valstybėse, išskyrus Estiją. Šioje šalyje degalų kaina liko nepakitusi.

Kaip praneša LEA, Estijoje ir Latvijoje benzino vidutinės kainos šiuo metu atitinkamai siekia 1,67 Eur/l ir 1,60 Eur/l, o dyzelinas atitinkamai kainuoja 1,50 Eur/l ir 1,54 Eur/l.

Agentūros duomenimis, ES šalyse degalų kainos mažėjo penktą iš eilės savaitę: dyzelinas ir benzinas per savaitę atpigo 1,2 procento. Palyginti su kitų ES šalių degalų kainų vidurkiais, Lietuvoje benzino vidutinė kaina mažesnė 14,3 proc., o dyzelino – 10,8 proc. mažesnė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų