Perdirbėjai nerimastingai žvelgia į atnaujinamą veršelių eksportą į Izraelį ir Turkiją, nes dėl jų galvijų, parduodamų skerdykloms Lietuvoje, sumažės, rašo "Verslo žinios". Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba leido eksportuoti veršelius į Izraelį ir Turkiją, tačiau turkai dar neišdavė reikalingų dokumentų.
"Veršiukus į ES šalis vežėme, tačiau jų negalėjome parduoti pelningiausioms rinkoms - Izraeliui ir Turkijai. Dabar, kai į ten galime eksportuoti, supirkimo kainos jau pradeda kilti", - sakė Žemės ūkio rūmų pirmininkas Andriejus Stančikas.
"Grįšime į tuos laikus, kai per metus išveždavome po 100 tūkst. veršelių. Lietuvoje liks tik karvės, kurių mėsos realizacijos rinka gana siaura. Tokia žaliava buvo paklausi Rusijoje", - prekybos pagyvėjimo pasekmes įvardino Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius Egidijus Mackevičius.
Naujausi komentarai