Pereiti į pagrindinį turinį

Maskvos kepykloje pradėta kepti lietuviška juoda duona

2012-06-14 13:42
Maskvos kepykloje pradėta kepti lietuviška juoda duona
Maskvos kepykloje pradėta kepti lietuviška juoda duona / Laimučio Brundzos (BFL) nuotr.

Vienoje didžiausių Maskvos kepyklų „Nižegorodskij chleb“ pradėta kepti juoda duona, pažymėta prekių ženklu „Lietuviškos tradicijos“, rašo „Verslo žinios“.

„Mano bičiuliai iš Dzūkijos su būsimais partneriais Rusijoje bendravo ne vienerius metus. Tačiau būdami ne šios srities specialistai, imtis šio sumanymo paragino ir mane. Taip susipažinome su partneriais ir pradėjome bendrą veiklą“, - teigė Egidijus Jurkevičius, savininkas individualios įmonės, kuri valdo kepyklą „Lazdijų duona“.

Pirmąją mintį apie galimą verslo nišą Rusijoje dzūkams pakišo vaizdai iš Maskvoje vykusios žemės ūkio ir maisto parodos „Auksinis ruduo“, kur lietuvišką duoną ragavo tuometinis premjeras, dabartinis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Anot E.Jurkevičiaus, Maskvos kepyklai ši idėja pasirodė įdomi, nes juodos ruginės duonos Rusijoje niekas nekepa, nors nemažai rusų lietuvišką juodą duoną žino ir mėgsta. Iš Lietuvos juoda duona eksportuojama tik šaldyta.

„Nutarėme, kad atskiros įmonės nėra reikalo kurti, mums yra numatyta tam tikra rusų įmonės akcijų dalis“, - teigė E.Jurkevičius.

„Nižnegorodnij chleb“ kepa keturių rūšių juodą lietuvišką duoną, duonos traškučius, nuo liepos 1 dienos bus pradėtos kepti dar penkių rūšių duonos produkcija. Visa ji bus pažymėta prekių ženklu „Lietuviškos tradicijos“, parduodama Maskvoje ir Maskvos srityje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų