Quantcast

Medijų fondas pratęs paramos žiniasklaidai konkursus programoms, kur liko nepadalintų lėšų

Medijų rėmimo fondas ketvirtadienį nusprendė pratęsti konkursus tose programose, kur paskirsčius finansavimą pagal paraiškas liko nepanaudotų lėšų.

Anot fondo vadovo Ruslano Iržikevičiaus, nuo liepos 1 dienos paraiškas keliose programose bus galima teikti iš naujo.

Anksčiau šiemet įstaigai padalijus lėšas žiniasklaidos projektams paaiškėjo, kad liko nepanaudota 455 tūkst. eurų naujienų, tiriamosios ir šviečiamosios žurnalistikos programoje, taip pat po 50 tūkst. eurų nepaskirstyta stipendijų tyrimų žurnalistams ir žiniasklaidos kultūros projektams.

„Yra skelbiamas konkurso pratęsimas. Nuo liepos 1 dienos mes pratęsime tuos konkursus, kuriuose dar yra lėšų“, – BNS sakė R. Iržikevičius.

Paraiškoms pateikti pretendentai turės 20 darbo dienų.

Pasak fondo direktoriaus, sprendimus dėl finansavimo bus siekiama priimti taip greitai, kad laimėtojai turėtų visą paskutinį šių metų ketvirtį projektams įgyvendinti.

„Tikimės, kad šį kartą bus aktyvesnės ne tik tyrimus atliekančios žiniasklaidos priemonės, bet ir stipendininkai. Iš pradžių gal nelabai buvo suprantama, kad stipendijos irgi yra puikus būdas pasiekti savo tikslų“, – sakė R. Iržikevičius.

Jo teigimu, pirmus metus veikiančio Medijų rėmimo fondo biudžete pinigų liko ne tik dėl kandidatuojančių projektų stokos, bet ir to, jog dalis jų buvo komerciniai, taip pat – išpūstomis sąmatomis.

„Mes suprantame, kad valstybės finansavimas žiniasklaidai remti yra padidintas du kartus, tai tikrai didelis valstybės pasiekimas, bet reikėtų, kad pareiškėjai atidžiai įvertintų ne tik reikalavimus turiniui, bet ir tai, jog projektų sąmatos turi būti realistiškos“, – kalbėjo fondo vadovas.

„Vis dėlto krito į akis, kad sąmatos kai kuriose paraiškose buvo n kartų padidintos. Turime ekspertus, kurie žino, kiek kainuoja kurti turinį“, – pridūrė jis.

Naujai įkurto Medijų rėmimo fondo biudžetas šiemet iš viso 6,5 mln. eurų, tad didžioji dalis šių lėšų žiniasklaidai anksčiau birželį paskirstyta sėkmingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių