Quantcast

Ministrė: Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimas žemės ūkyje gali būti naudingas

  • Teksto dydis:

Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimas žemės ūkyje gali būti naudingas, įsitikinusi žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. Ji tarptautinėje parodoje „Žalioji savaitė“ Vokietijoje susitiko su Ukrainos agrarinės politikos ir maisto ministru Aleksėju Pavlenko ir aptarė bendradarbiavimo galimybes.

„Ukrainai, kurią krečia neramumai, šiuo metu labai reikalinga mūsų parama. Turime daug bendro, tiek mūsų valstybė, tiek verslas   mato didelį Ukrainos potencialą, todėl manau, kad bendradarbiavimas tarp abiejų šalių gali būti naudingas“, - žemės ūkio ministerijos pranešime cituojama V.Baltraitienė.

Lietuva į Ukrainą ketina eksportuoti žuvies ir pieno produktus. Taip pat ketinama keistis patirtimi mokslo, gyvulininkystės, žuvininkystės, veislininkystės, veterinarijos  ir kt. srityse. Ypač aktualūs yra dvynių projektai, kai vienos ir kitos valstybės institucijos pradeda bendradarbiauti tarpusavyje.

2014 metais daugiausia į Ukrainą eksportuota sūrių, pieno produktų, gaminių ir konservų iš žuvų, grietinėlės, laktozės ir laktozės sirupo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laukai

laukai portretas
gales ji ten seti kiek nores nes laukai nearti ir apleisti o paskui atiduot ukrajinai nes kiek ten kisi tiek ir praris

o gali but

o gali but portretas
ir zalingas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių