Pereiti į pagrindinį turinį

Pradedamas pernai sausį įgriuvusio tilto Kėdainiuose remontas

2024-10-03 07:26 diena.lt inf.

Kelių ir gatvių tiesimo bei remonto bendrovė „Kauno keliai“ pradeda remontuoti pernai įgriuvusį tiltą per Nevėžį Kėdainiuose, darbus užbaigti planuojama kitų metų antroje pusėje.

E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip anksčiau skelbė bendrovė „Via Lietuva“, pradėjus darbus eismas tiltu Tilto gatvėje visiškai uždaromas nuo ketvirtadienio.

„Eismas tiltu bus visiškai uždarytas. Šiandien dienai jau turime visiškai įrengtas apylankas, kurios yra pažymėtos atitinkamu ženklinimu, kad srautus galėtume sureguliuoti ir eismo dalyvius, vairuotojus iš anksto įspėti, kadangi kalbame apie pakankamai didelius tilto darbus“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė „Via Lietuvos“ Infrastruktūros palaikymo ir vystymo grupės vadovas Martynas Gedaminskas.

Vykdant darbus eismas bus nukreipiamas pernai sutvarkytu Vilainių tiltu ir Kėdainių pietinio aplinkkelio tiltu, dar vadinamu Pelėdnagių tiltu.

Anot „Via Lietuvos“, rekonstruojant tiltą bus įrengta nauja perdanga, vandens surinkimo ir nuvedimo sistema, hidroizoliacija, paklota nauja asfalto danga, rekonstruotos atramos, įrengti atitvarai, turėklai ir apšvietimas.

Bendra darbų vertė siekia 3,7 mln. eurų (su PVM).

1962 metais pastatyto ir pernai sausį įgriuvusio tilto būklė per paskutinius metus sparčiai prastėjo ne tik dėl jo amžiaus, bet ir pasikeitusio eismo intensyvumo.

Eismas tiltu buvo ribojamas jau kurį laiką, o ribojimai dar sugriežtinti po pernai sausį įvykusios tilto kraštinės sijos griūties.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Oho

kokie "tempai"
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų