Quantcast

Seimas pritarė pagrindinės mokėjimo sąskaitos įkainio mažinimui

Ketvirtadienį Seimas priėmė Mokėjimų įstatymo bei lydintiesiems projektus, kuriais Finansų ministerija siūlė sumažinti pagrindinės mokėjimo sąskaitos krepšelio įkainį, jį susieti su minimaliu mėnesiniu atlyginimu (MMA).

Už projektą priėmimo stadijoje balsavo 97, susilaikė 4, prieš balsavusių parlamentarų nebuvo.

Šia iniciatyva ministerija kartu su Lietuvos banku (LB) siekė didinti paslaugos populiarumą, gerinti jos kokybę.

Maksimalus įkainis įstatymu sumažinamas iki 1 euro per mėnesį, tarifą susiejant su MMA. Be to, jis bus peržiūrimas nebe kasmet, o kas 3 metus.

Finansų ministrės Gintarės Skaistės teigimu, siekiant paslaugą populiarinti, siūlyta įpareigoti kredito įstaigas informuoti vartotojus apie mokėjimo paslaugų krepšelio paslaugą „suprantama kalba“, aktyviau informuoti smulkias ir vidutines įmones.

Kaip informuoja LB, nuo šių metų bankai ir kredito unijos privalo visas būtiniausias mokėjimo paslaugas klientams suteikti ne brangiau nei už 1,47 euro per mėnesį (nepasiturintiems už 73 centus).

Į LB patvirtintą paslaugų krepšelį įtrauktos sąskaitos atidarymo, el. bankininkystės, mokėjimo kortelės aptarnavimo ir atsiskaitymo ja, neriboto gautų mokėjimų eurais įskaitymo, neriboto grynųjų pinigų įmokėjimo ir kitos paslaugos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių