Pereiti į pagrindinį turinį

"Tele2" į 3G plėtrą investuos iki 60 mln. litų

2009-03-25 18:13
"Tele2" į 3G plėtrą investuos iki 60 mln. litų
"Tele2" į 3G plėtrą investuos iki 60 mln. litų / Redakcijos archyvo nuotr.

Telekomunikacijų bendrovė "Tele2" sparčiai plečia trečiosios kartos (3G) mobiliojo ryšio tinklą ir į jį per šiuos metus ketina investuoti iki 60 mln. litų. Iki kovo pabaigos bendrovė ketina įrengi 84 bazines 3G stotis, o metų viduryje turėti jau 150 stočių. 2009-uosius bendrovė vadina didžiausiais savo investicijų metais.

"Tele2" atstovas spaudai Andrius Baranauskas teigė, kad, nepaisant ekonomikos nuosmukio, investuoti į tinklo plėtrą yra palankus metas. "Šiandien sutapo keli dalykai. Viena vertus, įranga tapo pigesnė ir pažangesnė, antra, mažėja ryšio teikimo kaštai, atsiranda susidomėjimas iš vartotojų pusės", - sakė jis.

Vis dėlto, kaip pažymėjo pats A.Baranauskas, 3G ryšio paslaugų paklausa dar gerokai atsilieka nuo kitų mobiliojo ryšio paslaugų, o pajamas iš šios srities dar gerokai lenkia pajamos iš trumpųjų žinučių. Pajamas iš 3G bendrovė pirmiausia sieja su mobiliuoju internetu kompiuteriuose ir verslo klientais.

Kada vartotojams "Tele2" galėtų pasiūlyti komercines 3G paslaugos, A.Baranauskas detalizuoti nesiryžo. Anot jo, paslaugos bus pasiūlytos tuomet, kai bendrovė galės užtikrinti kokybišką 3G ryšį.

3G tinklo padengimą "Tele2" pirmiausiai stiprina didžiuosiuose šalies miestuose - Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, taip pat Palangos, Druskininkų kurortuose. Iki šių metų pabaigos bendrovė ketina sukurti antrą pagal dydį 3G tinklą šalyje.

3G ryšiu paremtas paslaugas jau keletą metų teikia mobiliojo ryšio operatoriai "Omnitel" ir "Bitė".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų