Pereiti į pagrindinį turinį

Uždraudė registruoti „Gubernijos“ akcininkų susirinkimo sprendimus

2009-05-18 17:11
Uždraudė registruoti „Gubernijos“ akcininkų susirinkimo sprendimus
Uždraudė registruoti „Gubernijos“ akcininkų susirinkimo sprendimus / Tomo Černiševo nuotr.

Šiaulių alaus darykla „Gubernija" kol kas negalės Juridinių asmenų registre užregistruoti balandžio 30 dieną vykusio akcininkų susirinkimo, kuriame iš įmonės valdybos buvo atšaukti dienraščio „Respublika" leidėjo Vito Tomkaus atstovai, sprendimus.

Uždrausti registruoti „Gubernijos" akcininkų susirinkimo protokolą ir sprendimus pareikalavo Šiaulių miesto apylinkės teismas.

Juridinių asmenų registras gegužės pradžioje jau yra atsisakęs registruoti dokumentus dėl naujų „Gubernijos" valdymo organų išrinkimo. Registrų specialistų vertinimu, dokumentai neatitiko Akcininkų bendrovių įstatymo reikalavimų ir juos pateikę asmenys paprašyti pašalinti nurodytus trūkumus.

„Gubernijos" akcininkų susirinkime gegužės 30 d. buvo priimti sprendimai aštuoniais klausimais, nors įmonės oficialiai paskelbtoje susirinkimo darbotvarkėje buvo numatyta svarstyti tik penkis klausimus.

Akcinių bendrovių įstatyme numatyta, kad akcininkų susirinkimas neturi teisės priimti sprendimų darbotvarkėje nepaskelbtais klausimais, išskyrus atvejus, kai susirinkime dalyvauja 100 proc. akcininkų.

BNS žiniomis, balandžio 30 dieną vykusiame akcininkų susirinkime buvo susirinkę mažiau kaip 100 proc. "Gubernijos" akcininkų.

„Gubernijos" akcininkų susirinkime, balsuojant pagal papildomus klausimus, buvo nuspręsta iš įmonės valdybos atšaukti V.Tomkui atstovaujančius Romą Bubnelį, Dianą Veleckienę ir Vytautą Liubiną.

Taip pat nuspręsta kreiptis į teisėsaugos institucijas ir nepriklausomus auditorius dėl alaus daryklos 2007-2009 metų finansinės veiklos tyrimo bei patvirtinti vasario 12 dieną vykusio akcininkų susirinkimo sprendimus.

Už šiuos pasiūlymus balsavo buvęs įmonės ilgametis vadovas Romualdas
Dunauskas, kuria, su susijusiais asmenimis praėjusių metų pabaigoje priklausė 39,91 proc. alaus daryklos įstatinio kapitalo, taip pat Larisa Afanaseva ir Takhiras Shabaevas, kuriems priklausė atitinkamai 10,44 proc. ir 5,27 proc. „Gubernijos" akcijų.

V.Tomkus su „Respublikos" spaustuve praėjusių metų pabaigoje valdė 39,36 proc. „Gubernijos" įstatinio kapitalo.

„Gubernija" pernai patyrė 5,967 mln. litų audituotų nuostolių - 3 proc. mažiau nei 2007 metais, kai įmonės nuostoliai siekė 6,149 mln. litų. Įmonės apyvarta pernai sumažėjo 24,1 proc. iki 38,317 mln. litų.

Alaus daryklos akcijos kotiruojamos biržos Papildomajame prekybos sąraše. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų