Pereiti į pagrindinį turinį

V.Tomkaus atstovai atšaukti iš „Gubernijos“

2009-05-12 16:08
V.Tomkaus atstovai atšaukti iš „Gubernijos“
V.Tomkaus atstovai atšaukti iš „Gubernijos“ / Gedimino Bartuškos nuotr. "Respublikos" leidėjo V.Tomkaus (nuotr.) atstovai atšaukti iš "Gubernijos" valdybos

Finansinių problemų turinti Šiaulių alaus darykla „Gubernija" beveik po dviejų savaičių oficialiai patvirtino, kad balandžio 30 d. vykusiame įmonės akcininkų susirinkime iš įmonės valdybos atšaukti dienraščio „Respublika" leidėjo Vito Tomkaus atstovai.

Gegužės 11 d. gauto akcininkų susirinkimo protokolo duomenimis, iš įmonės valdybos atšaukti Romas Bubnelis, Diana Veleckienė ir Vytautas Liubinas, per NASDAQ OMX Vilniaus biržos informacinę sistemą pranešė „Gubernija".

Alaus darykla taip pat oficialiai pranešė, kad įmonės akcininkai nepatvirtino 2008 metų finansinės atskaitomybės ir bei nusprendė kreiptis į teisėsaugos institucijas ir nepriklausomus auditorius dėl „Gubernijos" 2007-2009 metų finansinės veiklos tyrimo.

Akcininkų susirinkime taip pat nebuvo priimti sprendimai dėl „Gubernijos" nuosavo kapitalo dydžio atstatymo ir audito įmonės išrinkimo.

Kas išrinkti naujais valdybos nariais „Gubernija" oficialiai nepranešė.

Vienas didžiausių „Gubernijos" akcininkų, buvęs įmonės ilgametis vadovas Romualdas Dunauskas yra pranešęs, kad naujais valdybos nariais išrinkti Artūras Radavičius, Sigitas Vilčiauskas ir Andrius Šimaitis, o naujosios valdybos posėdyje, kuriai taip pat priklauso R.Dunauskas ir jo dukra Lina Dunauskaitė, jos pirmininku išrinktas R.Dunauskas.

R.Dunauskas su susijusiais asmenimis, praėjusių metų pabaigoje valdę 39,91 proc. alaus daryklos įstatinio kapitalo. V.Tomkus su „Respublikos" spaustuve praėjusių metų pabaigoje valdė 39,36 proc. „Gubernijos" įstatinio kapitalo.

Šių metų kovo viduryje Larisa Afanaseva ir Takhiras Shabaevas valdė atitinkamai 10,44 proc. ir 5,27 proc. „Gubernijos" akcijų.

„Gubernija" pernai patyrė 5,967 mln. litų audituotų nuostolių - 3 proc. mažiau nei 2007 metais, kai įmonės nuostoliai siekė 6,149 mln. litų. Įmonės apyvarta pernai sumažėjo 24,1 proc. iki 38,317 mln. litų.

„Gubernijos" akcijos kotiruojamos biržos Papildomajame prekybos sąraše.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų