Pereiti į pagrindinį turinį

3 milijonus eurų NT projektui Latvijoje „Profitus“ sutelkė per beveik 5 val.

2023-07-20 08:03 diena.lt inf.

Sutelktinio finansavimo platformos „Profitus“ pasiekė naują didžiausią sutelktą sumą vienu metu vienam objektui. Latvijoje vystomam NT projektui „Terramisu“ sutelkta 3,1 mln. eur. Šią sumą investuotojai „surinko“ per 4.43 val. – tai irgi viena greičiausiai sutelktų sumų.

„Profitus“ nuotr.

„Terramisu“ projektas – tai buvusios poliklinikos 9 aukštų pastato Rygoje konversija į gyvenamąsias ir komercines patalpas. Viršutiniuose aukštuose įrengiami „klasikiniai“ 1-5 kambarių butai, 3-5 aukštuose – studio tipo butai nuomai, pirmas aukštas pritaikomas verslui.

Iš viso į projektą investavo 441 investuotojas, tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys. Nors didžioji dauguma investuotojų skyrė palyginti nedideles sumas, daugiau kaip trečdalį sumos investavo vienas fizinis asmuo (600 tūkst. eurų) ir viena įmonė (700 tūkst. eurų). Šis 12 mėn. trukmės projektas dėmesio sulaukė ir dėl gana didelių siūlomų palūkanų – nuo 12 iki 15 proc., visi lėšas skyrę investuotojai yra iš Lietuvos.

„Profitus“ nuotr.

„Nepaisant kalbų apie rinkų stojimą, matome, kad pinigų tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys turi tiek, kad stengiasi juos investuoti kiek galima pelningiau. Stebėdami šių metų tendencijas galime sakyti, kad bent jau sutelktinio finansavimo srityje šiemet nejaučiame blogesnių nuotaikų, tai įrodo ir šis projektas. Pastaruoju metu matome gana sparčiai augančias finansavimo sumas, vis daugiau projektų peržengia 1 milijono ribą. Panašu, kad dar metai – kiti ir SFP taikomi ribojimai finansuoti iki 5 mln. eurų, gali tapti „ankšti“, matant kokie rinkos ir investuotojų pajėgumai ir apetitas“, – svarstė „Profitus“ marketingo vadovė Monika Lenčickaitė.

„Profitus“ nuotr.

Taip pat ji pažymi, kad vis dažniau sutelktinį finansavimą renkasi stambesnių NT projektų vystytojai ir tai rodo, kad SFP, kaip finansavimo šaltinis stambesniam verslui tampa ne tik dėl sprendimų greičio ir lankstumo, bet ir galimybių užtikrinti palyginti didelius piniginius srautus.

„Per pastarąsias savaites mes pasirašėme sutartis su 3 NT projektais, kurių finansavimo sumos viršys 1 mln. eurų, du iš jų – Latvijoje, bus finansuojami ne tik gyvenamosios paskirties, bet ir komercinių objektų statyba. Galime drąsiai sakyti, kad šie metai sutelktiniam finansavimui tapo dar vienu laipteliu aukštyn“, – sakė M. Lenčickaitė.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų