Pereiti į pagrindinį turinį

Artėjant rugsėjui LSMU studentų žvilgsnis krypsta į bendrabučius: patraukli kaina, vieta ir kokybė

2024-08-16 07:35 diena.lt inf.

Artėjant naujiems mokslo metams, būsimi studentai dairosi patraukliausios gyvenamosios vietos. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) bendrabučiai šiandien yra ne tik patraukli vieta gyventi – tai be kita ko yra erdvė, kurioje kasmet užgimsta naujos pažintys ir kuriasi naujos istorijos. Kaip vienus iš pagrindinių LSMU bendrabučių privalumų studentai išskiria gyvenimo kokybę, galimybę sutaupyti bei artimą atstumą iki universiteto.

Sveikatos specialistus rengiantis LSMU šiuo metu turi devynis bendrabučius, o kainos čia prasideda vos nuo 45 eurų per mėnesį. LSMU studentė Erika Rusilaitė, bendrabutyje gyvenanti jau trejus metus, neslepia, kad viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl nusprendė čia įsikurti, yra ekonomiškumas.

„Pasirinkau gyventi bendrabutyje visų pirma dėl žemesnės nuomos kainos – taupyti pinigus studentui yra labai svarbu“, – pažymi Erika. Be to, bendrabučio lokacija yra itin patogi vykstant į paskaitas ir praktinius užsiėmimus, o tai leidžia taupyti laiką ir lėšas, pastebi pašnekovė.

Kasdienio gyvenimo privalumai ir bendruomenė

Kalbėdama apie bendrabučio suteikiamus patogumus, Erika apibūdina savo dvivietį kambarį kaip jaukų.

LSMU bendrabučiai. / LSMU nuotr.

„Didžiausias kambario privalumas – nuosavas sanitarinis mazgas“, – sako ji ir priduria, kad virtuvė, kuria dalinasi visi aukšto gyventojai, yra tvarkinga, kaip ir kitos bendro naudojimo patalpos, pavyzdžiui, skaitykla ar vonios kambariai.

LSMU bendrabučiuose ne tik patogu gyventi, bet ir lengva susirasti draugų, kurie greitai gali tapti antra šeima, pastebi pašnekovė. Ji rinktis LSMU bendrabutį labiausiai rekomenduoja pirmakursiams, nes čia gyvenant įprasta susirasti naujų pažinčių, kurios gali tapti neįkainojamos per visą studijų laiką.

Bendrabutyje taip pat veikia bendrabučio taryba, atsakinga už gerbūvį ir organizuojanti įvairius renginius, tokius kaip pirmakursių krikštynos, kurių metu studentai gali susipažinti ir kartu smagiai praleisti laiką, pažymi Erika.

Sąlygos nuolat tobulinamos

LSMU Infrastruktūros valdymo tarnybos vadovas Raimundas Endrikis savo ruožtu atkreipia dėmesį, kad universitetas nuolat atlieka infrastruktūros atnaujinimo darbus, siekiant užtikrinti patogias ir modernias gyvenimo sąlygas studentams.

„Pavyzdžiui, naujausiame renovuotame bendrabutyje Dainavos g. 3, Kaune, studentai gali naudotis atskirais sanitariniais mazgais, sporto sale bei saviruošos patalpomis. Šis bendrabutis išlieka populiariausiu pasirinkimu tarp studentų“, – pabrėžia R. Endrikis.

LSMU bendrabučiai. / LSMU nuotr.

LSMU bendrabučiai be kita ko skatina socialinę integraciją ir siūlo įvairias galimybes studentų laisvalaikiui. Visuose bendrabučiuose yra įrengtos skalbimo patalpos, laisvalaikio erdvės ir saviruošos patalpos, o planuojant renovacijas, ypač akcentuojamas naujų ir patogių laisvalaikio erdvių įrengimas.

R. Endrikio teigimu, bendrabučiuose nuolat atliekami einamieji tiek bendrųjų patalpų, tiek kambarių remontai, o trims bendrabučiams šiuo metu rengiami didesni remonto projektai, apimantys pastatų fasadų šiltinimą, vidaus patalpų apdailą, dalinį perplanavimą, patalpų pritaikymą žmonių su negalia poreikiams, inžinerinių sistemų keitimą ir teritorijos tvarkymą.

Tai užtikrina, kad studentai gali tikėtis patogių ir modernių gyvenimo sąlygų, nepriklausomai nuo to, kuriame bendrabutyje gyvena.

Kas naujo šiemet?

Šiemet LSMU bendrabučiuose įgyvendintos kelios svarbios naujovės. R. Endrikis pažymi, kad buvo patobulinta prašymo dėl vietos bendrabutyje forma, kuri tapo paprastesnė ir aiškesnė. Be to, buvo išplėsta informacijos sklaida, leidžianti studentams iš anksto susipažinti su būsimomis gyvenimo sąlygomis ir pasirinkti sau tinkamiausią variantą.

LSMU bendrabučiai. / LSMU nuotr.

Pasak R. Endrikio, šiai dienai kainų pokytis bendrabučiuose neplanuojamas – jos svyruoja nuo 45 iki 225 eurų per mėnesį ir yra nustatomos atsižvelgiant į daugybę faktorių, tokių kaip kambario dydis, pastato ir baldų būklė. Todėl kiekvienas studentas gali pasirinkti gyvenimo vietą pagal savo biudžetą.

R. Endrikis taip pat pastebi, kad studentai pastaruoju metu daug dėmesio skiria studijoms ir studentiškoms veikloms bei siekia turėti daugiau asmeninės erdvės – renkasi gyventi po vieną ar dviese. Universitetas, atsižvelgdamas į šias tendencijas, kuria sąlygas, kurios atitiktų šiuolaikinių studentų poreikius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų