„Švyturys-Utenos alus“ darbuotojų vakcinacijai pasinaudojo valstybės suteikta galimybe skiepyti įmonių darbuotojus pagal maisto pramonės įmonėms skirtą programą. Gėrimus gaminančios bendrovės žmogiškųjų išteklių valdymo verslo partnerė Lietuvoje Julija Gedrimė pažymi, kad įmonė nekantriai laukė tokios galimybės.
„Nuolat atidžiai sekame Vyriausybės nutarimus pandemijos valdymo srityje. Kai tik maisto pramonės įmonių darbuotojai buvo įtraukti į vakcinacijos prioritetų sąrašą, kreipėmės į visų miestų, kuriuose turime darbuotojų, savivaldybes, prašydami registruoti skiepams ir mūsų darbuotojus“, – sako J. Gedrimė.
Darbuotojų skatinti neteko
Pirmuosius skiepus jau gavo apie 80 „Švyturio-Utenos alaus“ darbuotojų, dirbančių Utenos darykloje, taip pat Kaune ir Šiauliuose. Visi, dalyvavę vakcinacijoje, paskiepyti „AstraZeneca“ vakcina. Dalis norinčiųjų skiepytis nusprendė palaukti, kol bus galimybė gauti kito gamintojo vakciną.
„Švyturio-Utenos alaus“ žmogiškųjų išteklių valdymo verslo partnerė Lietuvoje džiaugiasi, kad suteiktą galimybę vakcinuotis darbuotojai priėmė itin palankiai – norą skiepytis išreiškė net 80 proc. visų darbuotojų.
„Dauguma darbuotojų tikrai apsidžiaugė galimybe skiepytis ir jų net neprireikė papildomai skatinti. Ko gero, savo darbą padarė noras išsilaisvinti iš kasdienių suvaržymų. Net socialiniuose tinkluose po skiepų pasipylė pozityvios asmeninės darbuotojų žinutės – ne vienas norėjo pasidžiaugti tuo, kad gavo vakciną“, – pasakoja J. Gedrimė.
Prioritetas – gamybos, logistikos ir pardavimo darbuotojams
Pasak J. Gedrimės, bendrovės vakcinavimo prioritetų sąrašas buvo sudarytas itin atsakingai, laikantis visų reikalavimų: „Įtraukėme tik tuos darbuotojus, kurie neturi galimybės dirbti nuotoliniu būdu ir tiesiogiai dalyvauja produkto gaminimo, sandėliavimo bei pristatymo klientams grandyje. Taigi skiepas pasiūlytas tik gamybos, logistikos ir pardavimo darbuotojams, turintiems padidintą riziką užsikrėsti. Jokiu būdu nesiekėme gudrauti ir atimti vakcinos iš kitų aukščiau esančių prioritetinių grupių.“
„Švyturio-Utenos alaus“ ir „Carlsberg“ Baltijos šalyse vadovas Rolandas Viršilas pabrėžia, kad nors visuotinis darbuotojų vakcinavimas kol kas – dar priešakyje, šiuo sunkiu etapu parodyta komandos vienybė ir susitelkimas yra kaip niekada svarbūs.
„Mes, kaip darbdavys, visos pandemijos metu siekėme užtikrinti saugumą įmonėje: ieškojome sprendimų, kaip užkardyti viruso plitimą tokiomis priemonėmis kaip dezinfekcija, pamaininiu darbu, termovizoriais, skirtais temperatūrai matuoti, periodiniu darbuotojų testavimu. Natūralu, kad kitas žingsnis turėjo būti vakcinacija. Pastaroji nebūtų įmanoma be parodyto kolektyvo noro. Todėl labai didžiuojuosi darbuotojais, kurių susitelkimas ir entuziazmas skiepytis prisideda prie augančių galimybių anksčiau ar vėliau grįžti į „normalų“ gyvenimą bei darbą“, – sako R. Viršilas.
Numatoma, kad kitus įmonės procesus užtikrinantys darbuotojai bus skiepijami savivaldybėms suteikus galimybę vakcinuoti dar daugiau maisto pramonės sektoriaus darbuotojų.
Naujausi komentarai