Quantcast

Finansų įstaiga „Invega“ keičia pavadinimą

Verslui ir valstybės įstaigoms paramą teikianti nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijos ir verslo garantas“ („Invega“) siekia labiau įtraukti klientus į finansavimo mechanizmus ir nuo rugsėjo keičia pavadinimą į „Investicijos Lietuvos ekonomikai“ (ILTE).

„Investicijos Lietuvos ekonomikai (bus teikiamos – ELTA) per paskolas, finansavimą, reinvestavimą, rizikos prisiėmimą. Mes norime ir toliau atlikti tą svarbią misiją, tik jau su nauju vardu, kuris atspindės mūsų orientaciją į klientą“, – antradienį pristatydamas naujas „Invegos“ strategines veiklos kryptis kalbėjo įstaigos generalinis direktorius Dainius Vilčinskas.

„Norime, kad „Invega“ taptų proaktyvi organizacija, aktyviai einanti pas klientą. (...) Norime, kad klientų balsas būtų girdimas bendraujant su ministerijomis. (...) Norime, kad „Invega“ būtų arti klientų, girdėtų klientų poreikius, kad būtų klientų balsas (būtų girdimas – ELTA) išreiškiant jų poreikius“, – akcentavo jis.

„Invegos“ vadovas taip pat anonsavo, kad iki 2026 metų įstaiga planuoja teikti apie 2,77 mlrd. eurų vertės paskolas. Iš jų apie 1,6 mlrd. eurų planuojama skirti verslui, apie 309 mln. eurų – daugiabučių renovacijai ir kitoms viešojo sektoriaus sritims, likusią sumą – atsinaujinančių energijos išteklių vystymui bei žemės ūkiui ir žuvininkystei. Be to, D. Vilčinsko teigimu, dalis finansavimo yra numatyta ir gynybos pramonės įmonėms.

„Planuojame finansuoti ir gynybos sektorių, jau turime paraiškų ir „Invega“ yra viena iš vienintelių (įstaigų – ELTA), kuri finansuos šį sektorių“, – aiškino D. Vilčinskas.

Invega“ išaugo savo rūbą, nes pavadinimas „Invega“ yra „Investicijų ir verslo garantijos“, ir jis jau seniai nebeatitinka įmonės esmės (...)

 

Finansų viceministrė Vaida Markevičienė pabrėžė, jog Vyriausybei gegužę padidinus „Invegos“ įstatinį kapitalą 4 kartus – nuo 50 iki 200 mln. eurų – įmonė turės didesnį svertą pritraukti privačių lėšų, nes „pačios įstaigos balansas bus gerokai tvirtesnis“.

Po 2023 metais vykusios Nacionalinių plėtros įstaigų konsolidacijos (NPĮ) į vieną įmonių grupę buvo sujungta Viešųjų investicijų plėtros agentūra (VIPA), Žemės ūkio paskolų garantinis fondas (ŽŪPGF), Valstybės investicijų valdymo agentūra (VIVA) ir „Investicijų ir verslo garantija“ („Invega“), kuri tapo patronuojančia bendrove.

Anot V. Markevičienės, keturios atskiros plėtros įstaigos negalėjo verslo bei valstybės įstaigų aptarnauti pakankamai patogiai, o konsoliduota įstaiga leis ir išplėsti teikiamų paslaugų spektrą.

„Invega“ išaugo savo rūbą, nes pavadinimas „Invega“ yra „Investicijų ir verslo garantijos“, ir jis jau seniai nebeatitinka įmonės esmės ir dėl to pasikeitusį išaugtą rūbą reikia pakeisti nauju tam, kad atspindėtų ir veiklos esmę, ir mastą, ir pasikeitusią kokybę“, – akcentavo V. Markevičienė.

„Būdavo nemažai sričių, kurios likdavo nepadengtos, ir tas keturių įstaigų turėjimas neleisdavo pritraukti pakankamai privačių lėšų, išvystyti veiklos masto, turėti pakankamai investuotojų, todėl sujungimo tikslas buvo sukurti vieną stiprų fondą „Invegos“ pagrindu, kuris galėtų būti efektyviu verslo partneriu ir užpildyti tas rinkos finansavimo spragas“, – pridūrė finansų viceministrė.

„Invega“ yra valstybės įsteigta finansų įstaiga, teikianti finansines paslaugas, įgyvendinanti ir administruojanti verslo, viešojo sektoriaus ir žemės ūkio bei žuvininkystės finansavimo priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jai keicia pavadinima reiskia kaskanori PASLEPTI !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių