Garsų virtuvės meistrą ir Kauną sieja artimas ryšys – iš šio miesto kilęs V. Samavičiaus t
ėtis. Tad restoranas buvo dar viena galimybė sustiprinti ir papildyti pažintį. Visų pirma per gastronomiją, kuri jau daugiau negu 20 metų yra V. Samavičiaus aistra ir kūrybos erdvė.
Naujausiais garsaus šefo kūriniais mėgavosi visi „MOMO Grill Kaunas“ gimtadienio vakarienių svečiai, kurių iš viso susirinko arti poros šimtų. Tarp jų – ir Kauno elitas: bene žymiausias plastikos chirurgas Vygintas Kaikaris su žmona, renginių organizatore Kristina Kaikariene, verslininkė Natalija Martinavičienė, atlikėjos Nijolė Pareigytė ir Kristina Ivanova, Dainius ir Šarūnas Matijošaičiai su šeimomis, Kauno „Žalgirio“ klubo vadovas Paulius Jankūnas ir daugybė kitų.
Dėmesys: restorano savininkas sako, kad gerą svečių patirtį lemia ne tik šedevrai lėkštėse, bet ir nepriekaištingas aptarnavimas ir daugybė kitų komponentų. Partnerio nuotr.
Šventei V. Samavičius sukūrė išskirtinę degustacinę vakarienę. Svečiai vaišinosi rūkytais upėtakiais su bulvių siūlais, varškės kremu ir ikrais, lepino gomurius austrių seviče su avokadais, vyšniniais pomidorais ir žaliųjų citrinų ir kalendrų padažu, gardžiavosi krevetėmis įdarytais vištų sparneliais ir jautienos kepsniais su burokėliais, bulvėmis ir žalumynais, skanavo ančių kepenėlių su burokėlių padažu ir mėgavosi desertu – kokosų ledais su braškėmis, baltuoju šokoladu ir mačios kremu.
Partnerio nuotr.
Be abejonės, kiekvieną vakarienę vainikavo gimtadienio tortas.
Partnerio nuotr.
Tačiau pats restorano savininkas sako, kad gerą svečių patirtį lemia ne tik šedevrai lėkštėse, bet ir nepriekaištingas aptarnavimas ir daugybė kitų komponentų. Pasistengti, kad kiekvienas svečias jaustųsi jaukiai ir maloniai, – svarbiausia restorano komandos atsakomybė. Savo profesionalumą „MOMO Grill Kaunas“ komanda puikiai pademonstravo ir per gimtadienį, kai kiekvienas šventės dalyvis buvo apgaubtas dėmesiu ir paslaugumu. Būtent tai V. Samavičius vadina svarbiausiais ištekliais, kurie niekada nesibaigia.
Partnerio nuotr.
V. Samavičius pažymi, kad galimybė čia ir dabar švęsti restorano gimtadienį yra didelis pačių kauniečių nuopelnas. Mat 2013 m. Klaipėdoje grilio barą „MOMO Grill“ įkūręs V. Samavičius nuolat sulaukdavo svečių iš Kauno. Pajūryje viešintys vasarotojai vis užsimindavo, kad būtų gerai, jeigu panaši vieta būtų ir arčiau namų. Vieni net nurodė patalpas, kurios atitinka „MOMO Grill“ stilių.
Partnerio nuotr.
Restoranų vadovas dėkoja ir džiaugiasi, kad svečiai pataikė pasiūlyti. Patalpos buvusioje spirito ir mielių gamykloje, Karaliaus Mindaugo prospekte, tapo „MOMO Grill Kaunas“ namais. „Kauniečiai ne tik žino, ko nori, bet ir pasistengia, kad norai išsipildytų. Už tai jums esu labai dėkingas“, – šventinį vakarą kalbėjo V. Samavičius.
Partnerio nuotr.
„Per šešerius metus Kaune susibūrė ratas ištikimų gerbėjų, kurie ateina į „MOMO Grill“ norėdami gerai praleisti laiką: su kolegomis per pietų pertrauką, su draugais – po darbų, su verslo partneriais – verslo vakarienės. Po vasaros atostogų į miestą grįžę žmonės sako, kad pasiilgo mūsų gaminamos mėsos ir žuvies, nors patys per atostogas nemažai kepė ir grilino“, – pridūrė „MOMO Grill Kaunas“ šefas Edgaras Karieta, kuris su komanda visada yra pasirengęs išpildyti gero maisto troškimą.
Partnerio nuotr.
Kita vertus, E. Karieta nuolat keičia dienos pietų ir specialius vakaro pasiūlymus, kad kaskart būtų įdomu tiek gaminantiems, tiek valgantiems. Net ir legenda jau tapusios „MOMO Grill“ šviežios dešrelės kiekvienąkart gali būti kitokios, pavyzdžiui, iš grynos jautienos, kalakutienos, su žvėriena, pagardintos grybais ir t. t.
Partnerio nuotr.
„Svarbiausia, kad viskas lėkštėje būtų aišku ir išgryninta, be jokių paslapčių. Taip galime atskleisti aukščiausios kokybės produktų vertę“, – sakė patiekalų receptus kuriantis V. Samavičius. Aukščiausios kokybės angusų jautiena į jo restoranus atkeliauja net iš Urugvajaus.
Produktus ir tiekėjus šefas atsirenka labai kruopščiai. To kartu su kitais dalykais jis išmoko mokydamasis gastronomijos mokslo ir meno prestižinėje P. Bocuse’o akademijoje Prancūzijoje, per stažuotę geriausiame pasaulio restorane „Noma“ Danijoje ir jau trečią dešimtmetį kasdien kaupdamas patirtį.
Partnerio nuotr.
V. Samavičius nuolat stebi socialinius tinklus, domėdamasis, kuo gyvena geriausi užsienio restoranai, ką kuria garsūs virtuvės šefai, kaip keičiasi tendencijos ir virtuvės mados. Jis sako, kad geriausi meistrai visada sugalvoja naujų būdų stebinti.
Partnerio nuotr.
Per šeštąjį restorano gimtadienį „MOMO Grill Kaunas“ svečiai maloniai nustebinti buvo ne kartą. Nuostaba augo sulig kiekvienu nauju patiekalu ir skonių žaismu, atskleidusiu V. Samavičiaus pomėgį kurti netikėtus derinius. Būtent už šią patirtį V. Samavičiaus restoranai šiemet sulaukė „Michelin Guide“ įvertinimo, kuris virtuvės šefui – įpareigojimas toliau diktuoti madas ir užtikrinti, kad Kaunas galėtų didžiuotis aukščiausio lygio gastronomija.
Naujausi komentarai