Pereiti į pagrindinį turinį

„MOMO grill“ šefas: skonio šventę galima patirti ir per dienos pietus

2024-09-24 05:00 diena.lt inf.

Vienas ryškiausių miesto pažangos ženklų yra gastronominė kultūra. Restoranai, suteikiantys aukščiausio lygio aptarnavimo patirtį ir maisto malonumą.

„MOMO grill Kaunas“ šefas Edgaras Karieta įsitikinęs – dabar apsilankyti restorane nereikia progos. Geriausiai tai žino nuolatiniai restorano svečiai, į išskirtinio stiliaus aplinką užsukantys dienos pietų ar per vakarienę. Kasdien čia galima tikėtis stebinančių skonio derinių, mėgautis vaizdu lėkštėje ir kiekvienu kąsniu.

Restoranas „MOMO grill“ Karaliaus Mindaugo prospekte veikia jau šešerius metus. Per tiek laiko susidarė ištikimų svečių būrys. Ne vien kauniečių. Pačiam restorano įkūrėjui Vytautui Samavičiui vizija tarsi atplaukė iš Klaipėdos, kur „MOMO grill“ skaičiuoja dar ilgesnę, vienuolikos metų, istoriją ir iki šiol sėkmingai veikia.

„MOMO grill“ nuotr.

Praturtinti Kauno restoranų kultūrą virtuvės meistrą įkalbėjo vasarotojai, kurie norėjo „MOMO grill“ patiekalais mėgautis arčiau namų. Įtakos turėjo ir sentimentai – Kaunas yra V. Samavičiaus tėčio gimtinė, Šančiuose prabėgo didelė dalis vaikystės.

Svarbu ne tik geras maistas

Tituluotas „MOMO grill“ restoranų šefas mėgsta eksperimentuoti ir kuria pagrindinių patiekalų koncepciją. Taip pat V. Samavičiui labai svarbi visapusė svečių patirtis. Todėl Kauno restorano šefui savininkas kasdien patiki daug svarbių užduočių ir atsakomybę išlaikyti aukštai iškeltą kokybės standartą.

„MOMO grill“ nuotr.

„Per šešerius metus Kaune gero maisto mėgėjams tapome puikiai žinomi. Įmonės rezervuoja stalus verslo vakarienėms ir atsiveda partnerių iš užsienio. Malonu girdėti, kai žmonės iš įvairių šalių sako, kad mūsų restoranas yra vertinga verslo partnerystės Lietuvoje dalis“, – šypsojosi E. Karieta.

Nuolatiniai svečiai patvirtina, kad lankydamasis „MOMO grill“ tiesiog žinai, kad viskas bus gerai: įsiklausyta į kiekvieno norą, patiekalai – iš aukščiausios kokybės produktų, o aptarnavimas – šiltas, nuoširdus, be įtampos.

„MOMO grill“ nuotr.

Virtuvės meistrų paslaptys – it ant delno

Restorano virtuvė atvira. Kiekvienas svečias gali prieiti ir įvertinti šefų darbą. „Tiesa, lietuviams tai dar nelabai įprasta. Nors įspūdžių mes visuomet labai laukiame ir įsiklausome į svečių žodžius“, – sakė E. Karieta.

Pašnekovas sutinka, kad „MOMO grill“ ašis yra anglimis kūrenamas grilis. Jis padeda atsiskleisti netikėtoms skonių natoms įvairiuose patiekaluose – nuo žuvies ir mėsos iki daržovių ir vaisių.

„MOMO grill“ nuotr.

„Būna svečių, kurie nori sužinoti, kaip valdome grilį, gal yra kokių paslapčių. Galima tiesiog pasižiūrėti. Viskas atvira. Jie prieina, žiūri ir sako, kad namuose irgi turi grilį, – nori patobulėti. Tačiau vis tiek vien namuose keptos mėsos jiems neužtenka. Kad ir kaip gerai keptų, ateina pas mus. Už tai esame labai dėkingi“, – dalijosi Edgaras.

Lankydamasis „MOMO grill“ tiesiog žinai, kad viskas bus gerai.

 

Grilyje meistrai sugeba iškepti kalafiorą ar saliero gumbą, brandintą Urugvajaus jautieną ar antienos krūtinėlę, išrūko menkės ar šamo gabalėlių, kuriais pagardina dienos pietų žuvienę. Pasak šefo, vieni svečiai dienos pietų ateina tik dėl gardžios sriubos, kiti – dėl pagrindinio patiekalo, pavyzdžiui, naminių dešrelių su sezoniniu garnyru. Apskritai virtuvės meistrai „MOMO grill“ namines dešreles sugebėjo paversti komplimentus skinančiu patiekalu – dar vienu ryškiu savo parašu.

„Tačiau yra ir žmonių, kurie užsuka tik puodelio kavos ir deserto. Džiaugiamės. Visada prašom!“ – pridūrė E. Karieta. Anot jo, gera nuotaika ir dėmesys svečiams yra ištekliai, kurie niekad nesibaigia.

„MOMO grill“ nuotr.

Didžiausias priešas – nuobodulys

Svarbu ir kūrybiškumas. „Visada stengiamės, kad patiekalai dažnai nesikartotų, kad svečiai pasiilgtų šaltos rūgštynių sriubos ar upėtakio dienos pietums. Turime klientų, kurie pas mus valgo kasdien jau ne vienus metus. Jie mums – didžiausia paskata netapti nuobodiems“, – dalijosi Edgaras.

Jis pripažįsta, kad išbandyti naujus receptus yra svarbu ir įdomu visai virtuvės komandai. „Naujovės ir pokyčiai mus motyvuoja. Kita vertus, išlaikyti aukštą kokybės standartą yra labai svarbu ir didelė atsakomybė“, – apibendrino Kauno restorano šefas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų