Pereiti į pagrindinį turinį

NT rinka atsigauna: išparduotas pirmasis „Nemunaičių“ etapas, antrajame – ketvirtadalis rezervacijų

2024-10-24 07:00
DMN inf.

Kauno pirminėje būsto rinkoje pastaraisiais mėnesiais, ypač trečiąjį metų ketvirtį, fiksuoti augantys pardavimai – šių metų rugsėjį parduota dvigubai daugiau būstų nei prieš metus. Tokias tendencijas fiksuoja SBA grupės nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „SBA Urban“. Spalio pradžioje Kaune parduotas paskutinis plėtojamų „Nemunaičių“ butas I-ajame etape, o naujo etapo rezervacijos projekte „Pasaka“ per kiek mažiau nei mėnesį nuo starto pasiekė 25 proc. 

Pokyčius lemia palankesnės sąlygos įsigyti būstą

„Pastaruoju metu stebime itin suaktyvėjusią paklausą pirminėje Kauno būsto rinkoje. Tai lemia tiek augantis gyventojų skaičius, tiek ir jau trečią kartą šiais metais mažinamos bazinės palūkanų normos. Gyventojai aktyviai žvalgosi naujų, modernių būstų gyvenimui ir investicijai. Rinkos aktyvumą liudija ne tik jau pastatytų, paruoštų gyventi būstų paklausa, bet ir naujai pradėtų statyti projektų rezervacijos“, – sakė „SBA Urban“ vadovas Andrius Mikalauskas.

Andrius Mikalauskas. „SBA Urban“ nuotr.

Pasak jo, Kaunas kryptingai išnaudoja savo stiprybes, prisitraukdamas tiek augančius verslus, tiek ir gyventojus. Tai ir aukšta paslaugų kokybė, vis gerėjantis susisiekimas mieste ir sprendimų greitis. Taip pat svarbi ir ateities perspektyva – miestui reikia centrinių rajonų urbanistinės plėtros, kuri apimtų visus NT segmentus ir pasiūlytų rinkai gyvybingas mišrios paskirties – gyvenamosios ir komercinės – erdves. Jose koncentruotųsi būtiniausios paslaugos, o gyvenimas ir darbas būtų arti vienas kito.

Išparduoti projektai ir aktyvios rezervacijos 

Paklausą būsto rinkoje katalizuoja ir kokybiško naujo būsto pasiūla. Kaune, kairiajame Nemuno krante šalia naujai statomo tilto plėtojamuose „Nemunaičiuose“ startavo II-asis etapas – projektas „Pasaka“. Spalio 3 d. startavus rezervacijoms ir pradėjus statybas iš 95 vnt. jau pasirašytos rezervacijos sutartys 25 proc. butų. Iki spalio vidurio 100 proc. išparduotas ir I-asis „Nemunaičių“ projekto etapas – 146 butai.

Projektas „Pasaka“. „SBA Urban“ nuotr.

„Naujo būsto besižvalgantys gyventojai labai daug dėmesio skiria ne tik architektūrai, bet ir infrastruktūrai šalia. Kaune šalia centro tokio masto naujai kuriamų rajonų kaip „Nemunaičiai“ – nėra. Tad jaučiame didelę paklausą – per tris savaites naujajame „Pasakos“ projekte rezervuotas kas ketvirtas butas. Vienas svariausių argumentų, kuriuos girdime iš rezervuojančių būstą – perspektyva išaugti iki 6 hektarų mišrios paskirties rajono, kuris tampa naujuoju Kauno centru, ypač atsiradus jungčiai tarp kairiosios Nemuno krantinės ir Nemuno salos“, – sakė „Nemunaičių“ pardavimų vadovė Viktorija Pozingytė.

Viktorija Pozingytė. „SBA Urban“ nuotr.

Ji pastebi, kad kurį laiką susilaikę nuo sprendimų, gyventojai laukė naujų ir perspektyvių gyvenamosios paskirties projektų, kuriuose gausu įvairaus ploto, išplanavimo ir kainos butų pasirinkimų. Atsiradus naujai pasiūlai, jie drąsiau priima sprendimą investuoti į nekilnojamąjį turtą arba pagerinti esamas gyvenimo sąlygas persikraustant arčiau miesto centro.

„Rinkai pasipildžius naujais ir moderniais būstais, jie tampa patrauklūs ne tik kauniečiams, bet ir ilgai ieškojusiems priežasties grįžti tik į Kauną, tiek ir į Lietuvą. Vieni naujakuriai į Kauną ir į „Nemunaičius“ grįš po 10 metų užsienyje, o štai jų kaimynas – už Atlanto gyvenantis lietuvis, norintis Lietuvoje turėti patogų nuolatinį būstą. Patrauklus NT – padeda į šalį grąžinti net ir užsienio lietuvius. Taip pat džiugu, kad ir vilniečiai tiek gyvenimui, tiek ir investicijai renkasi naujus namus būtent mūsų kuriamame rajone“, – sakė V. Pozingytė. 

Kauno panorama. A. Aleksandravičiaus nuotr.

Šiuo metu populiariausi ir aktyviausiai rezervuojami tiek didesni, 2–3 kambarių, 70–80 kv. m butai su vaizdu į Nemuną, tiek mažesnieji, dviejų kambarių, iki 40 kv. m butai ir į vidinį kiemą bei žalius Aleksoto šlaitus.

Antrojo etapo darbai „Nemunaičių“ rajone – įsibėgėja. Gyvenamojo namo „Pasaka“ paruošiamieji statybos darbai jau baigti ir nuo šios savaitės prasidės polių įrengimas. Planuojama, kad projekto naujakuriai į naujuosius namus galės įsikelti 2026 m. pavasarį. Verslo centro „Hermanas“ statybos taip pat pasistūmėjusios į priekį, vyksta pirmojo aukšto kolonų, monolitinių sienų betonavimo darbai, ruošiamasi ir 1 aukšto perdangų įrengimui. Verslo centro atidarymas planuojamas 2025 m. ketvirtą ketvirtį.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų