Pereiti į pagrindinį turinį

Paaiškėjo, kas projektuos naują LRT pastatą už 1 mln. eurų

2024-09-16 14:16 diena.lt inf.

Naują Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) būstinę už 1,04 mln. eurų (su PVM) projektuos Lietuvos ir Suomijos įmonė „Architektūros linija“ – jos projektas „6 kiemai“ laimėjo architektūrinio konkurso projektavimo etapą, su ja pasirašyta sutartis. Įmonė anksčiau laimėjo ir architektūrinės idėjos konkursą.

R. Riabovo / BNS nuotr.

Planuojama, kad bendra projekto vertė sieks ne daugiau nei 60 mln. eurų (su PVM), pranešė LRT.

„Šis projektas padės sukurti poreikius atitinkančią darbo aplinką, skatins bendradarbiavimą, leis siekti tvarumo, sumažins pastato išlaikymo kaštus, atitiks saugumo reikalavimus galimų grėsmių atveju, (...) sulaukė ir didelio LRT darbuotojų palaikymo, taip pat tikime, kad modernus pastatas ateityje padės pritraukti ir daugiau jaunų talentų“, – pranešime teigė LRT Administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovas Tomas Rytel.

Planuojama, kad pastato projektas bus baigtas iki 2025-ųjų pabaigos.

LRT būstinės S. Konarskio g. 49 architektūrinės idėjos konkursas paskelbtas 2023 metų birželio mėnesį.

Konkursui projektus pateikė 9 dalyviai. Be pirmosios vietos laimėtojos „Architektūros linijos“, jame dalyvavo ir antrą vietą užėmė su „Implimnt architects“ ženklu veikiančios įmonės „Syrusas“ idėja „8900MHz“, trečią – architektų biuro „Aketuri architektai“ projektas „Šviesa“.

LRT konkursą organizavo kartu su Lietuvos architektų sąjunga.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų