Pereiti į pagrindinį turinį

Pasirinktas verslo centro „Hermanas“ statytojas „Nemunaičiuose“ Kaune

2024-08-08 15:31 diena.lt inf.

SBA grupės nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „SBA Urban“ vystomame projekte „Nemunaičiai“ naują verslo centrą „Hermanas“ statys bendrovė „Veikmės statyba“. Darbai statybų aikštelėje kairiajame Nemuno krante H. ir O. Minkovskių gatvėje jau startavo. Planuojama, kad verslo centro „Hermanas“ statybos bus baigtos kitų metų paskutinį ketvirtį.

Įmonės vizualizacija.

Mažins naujų biurų deficitą Kaune

„Besiplečiantys vietos ir tarptautiniai verslai sparčiai augina modernių biurų poreikį Kaune, todėl nedelsdami imamės naujo projekto – verslo centro „Hermanas“. Keldami ambicingą tikslą – naujakurius įkurdinti po kiek daugiau nei metų – generaliniu šio projekto rangovu pasirinkome „Veikmės statybą“, su kuria pasirašėme 21 mln. Eur vertės sutartį. Tikimės, didelę patirtį gyvenamojo ir komercinio NT statybų srityje sukaupusi bendrovė užtikrins aukštą darbų kokybę, kuri yra mūsų vizitinė kortelė,  ir darbus baigs sutartu laiku“, – teigia „SBA Urban“ bendrovės „Urban LIVE“, vystančios „Nemunaičius“, direktorė Inga Navickaitė.

Inga Navickaitė. Įmonės nuotr.

Pasak jos, naujasis verslo centras „Hermanas“ rinkai pasiūlys daugiau kaip 10 000 kv. m. erdvių biurams ir panašu, kad rinka tokį plotą sugers per trumpą laiką. I. Navickaitės teigimu, susidomėjimas nauju projektu didžiulis ir jau dabar vyksta derybos dėl daugiau kaip pusės pastato ploto nuomos.

„Imamės šio projekto, nes jis yra įdomus ir suteikia galimybę prisidėti kuriant modernaus naujojo Kauno centro veidą kairiajame Nemuno krante. Taip pat įgyvendinsime nacionalinės premijos laureato Rolando Paleko architektų studijos kūrinį, todėl kartu jaučiame ir didžiulę atsakomybę. Tačiau esame sukaupę didelę patirtį įvairios paskirties objektų statybose ir galime užtikrinti, kad statydami „Nemunaičiuose“ iškilsiantį verslo centrą laikysimės aukščiausių kokybės standartų“, – sako „Veikmės statybos“ vadovas Mantas Bagdonavičius.

Erdvės ir didelėms, ir mažoms įmonėms

Naujajame 8 aukštų verslo centre „Hermanas“ aukšto plotai varijuos nuo 1044 iki 1500 kv. m., kurie bus itin patrauklūs didesnėms įmonėms, kurios galės įsikurti visame aukšte. Planuose ir keli mažesnio ploto, 106-305 kv. m. erdvių biurai.

Planuojama, kad A++ klasės biurų pastatas „Nemunaičiuose“ bus įvertintas „WELL“ sertifikatu, kuris pastatų projektavime ir eksploatavime sutelkia ypatingą dėmesį į žmogaus sveikatą bei gerovę, taip pat planuojamas ir BREEAM „In-Use“ tvarumo sertifikatas.

Įmonės vizualizacija.

Siekiant išlaikyti architektūrinį nuoseklumą ir antrasis „Nemunaičių“ etapas kurtas drauge su Nacionalinės premijos laureato Rolando Paleko architektų studija. Čia daug dėmesio skiriama tvariems ir architektūriškai estetiškiems sprendimams. „Hermano” verslo centras planuojamas net su trimis lauko terasomis, kuriose darbuotojai galės mėgautis vaizdu į Nemuną.

Gimsta modernus naujasis Kauno centras

Šio verslo centro statybomis prasideda antrasis „Nemunaičių“ plėtros etapas, kuriame numatyti ir gyvenamieji, ir komercinės paskirties pastatai su žaliosiomis zonomis, krantinės promenada, centrine aikšte ir kitomis, bendruomenei svarbiomis erdvėmis. „SBA Urban“ planuoja per kelerius metus išvystyti naują patrauklų rajoną 6 ha teritorijoje kairiajame Nemuno krante.

Pasak I. Navickaitės, tikimasi, kad tiek „Nemunaičių“ projekto plėtrą, tiek ir čia Kauno savivaldybės kuriamą infrastruktūrą įvertins ne tik verslas, bet ir gyventojai – pėsčiųjų tiltas iš kairiosios Nemuno pusės į Nemuno salą, H. ir O. Minkovskių gatvės rekonstrukcija, M. K. Čiurlionio menų centras – tik pabrėžia teritorijos perspektyvą. Taip pat jaučiamas ir rinkos pasitikėjimas patyrusiu ir Kaune gerai žinomu vystytoju „SBA Urban“.

Bendrovė „Veikmės statyba“ jau anksčiau „SBA Urban“ užsakymu rekonstravo ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelniusią Vienybės aikštę Kaune, statė verslo centrus „Kauno dokas“,  „Green Hall 2“ Vilniuje.  Taip pat bendrovė įgyvendinusi tokius projektus kaip technologijų miestelis „Cyber City“, SEB centrinė būstinė, mokslinių tyrimų centras „Light Conversion“ Vilniuje, Vokietijos gamintojo „Hella“, išmaniųjų skaitiklių gamintojų „Axioma Metering“ , Singapūro medicinos įrangos gamintojų „ESCO“ gamybos ir administracinius pastatus Kauno LEZ, taip pat šį rudenį planuoja užbaigti Vokietijos gamintojo „Continental“ plėtros etapą Kauno LEZ  ir kitus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų