Pereiti į pagrindinį turinį

Sutelkę 11 mln. eurų „Profitus“ gegužę tapo lyderiais ne tik Lietuvoje, bet ir visoje ES

2024-06-07 12:31 diena.lt inf.

Sutelktinio finansavimo platforma (SFP) „Profitus“ gegužės mėnesį pagerino visus iki tol pasiektus mėnesio rezultatus ir sutelkę 11,047 mln. eurų, ne tik užtvirtino lyderystę Lietuvoje, bet ir tapo didžiausią sumą per mėnesį sutelkusi SFP Europos Sąjungoje,  dirbanti su NT projektų finansavimu (duomenys prisegami).

Pasak „Profitus“ įkūrėjos ir vadovės Viktorijos Čijunskytės, tokį rezultatą lėmė realizuoti keli nauji žingsniai, tai yra, atnaujinta platforma, projektai, finansuoti kartu su investiciniais fondais (taip suteiktas 6,3 mln., finansavimas viešbučio Vilniaus Naujamiestyje atnaujinimui), taip pat ir vis aktyvesnė veikla Latvijoje, Estijoje bei Ispanijoje.

„Mūsų investuotojų pagrindą vis tik sudaro fiziniai asmenys, nes tai ir yra sutelktinio finansavimo esmė. Vidutinė investicija gegužę siekė beveik 900 eurų, didžiausia vieno fizinio asmens investicija buvo 300 tūkst. Vis aktyviau per mus investuoja ir įmonės, didžiausia jų investicija gegužę viršijo 530 tūkst. eurų. Kadangi labai aktyviname veiklą Ispanijoje ir čia netrukus suteiksime galimybę investuoti ispanams, yra visos galimybės šiemet pagerinti ir gegužės rezultatą, juolab, kad vienas iš mūsų tikslų ir buvo lyderio pozicijos Europoje. Kol kas tai padarėme mūsų, NT projektus finansuojančių platformų segmente, dabar galime siekti kito laiptelio“, – sakė V. Čijunskytė.

Viktorija Čijunskytė. „Profitus“ nuotr.

Per gegužę investuotojams išmokėta per 340 tūkst. eurų palūkanų, vidutinės metinės palūkanos siekė 10,59 proc. Iš viso praėjusį mėnesį finansuota 50 projektų, iš jų 10 Latvijoje, 3 – Estijoje. Vidutiniškai vienam projektui sutelkta suma siekė 235 tūkst. eurų,  gegužę aktyviai investavo 9799 investuotojai.

2018 m. įkurta „Profitus“ vienija beveik 38 tūkstančių investuotojų bendruomenę, iš viso per beveik 6 metus sutelkta jau daugiau kaip 177 mln. eurų., investuotojai uždirbo per 10,2 mln. eurų, platforma veikia 4 šalyse – Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje bei Ispanijoje. 

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų