Pereiti į pagrindinį turinį

Kauniečių greičio rekordai - 106 km/val. Taikos prospektu

2010-03-17 13:54
Kauniečių greičio rekordai - 106 km/val. Taikos prospektu
Kauniečių greičio rekordai - 106 km/val. Taikos prospektu / Egidijaus Jankausko nuotr.

Klaipėdoje greitį daugiau kaip 127 km/val. viršijęs kelių erelis sau lygių Kaune neturi, tačiau jo pasekėjų esama ir laikinojoje sostinėje.

Nei galvos, nei smegenų

Oficialiai pranešta, kad Naujųjų sutiktuvių naktį Klaipėdoje, Liepojos gatvėje, esantis stacionarus greičio matuoklis užfiksavo rekordinį greitį – 177 km/val., kai leistinas 50 km/val. greitis. Matematika paprasta: greitis viršytas daugiau nei dvigubai – 127 km/val.

Šitaip kiek netradiciškai paskutinį praėjusių metų vakarą pažymėjo 28-erių klaipėdietis. Per savo vairavimo karjerą jis 24 kartus baustas už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Apie šio uostamiesčio gyventojo vairavimo stilių gana iškalbingai kalba ir papildoma detalė: tą patį vakarą jis dar du kartus buvo užfiksuotas skriejantis miesto gatvėmis didesniu nei 160 km/val. greičiu.

Sakysite, ekstremalas? Klaipėdos miesto policijos pareigūnai tokį lakstūną apibūdina konkrečiau: "Beprotis!"

Išgirdę apie kolegų galvos skausmą, Kauno policininkai, neslėpdami paniekos pažeidėjui, priduria: "Kur ten toks susipras, kai išvis be galvos. Tai ir smegenims vietos nėra."

Laksto ir mieste

Kauno eismo prižiūrėtojai pastebi, kad greitį mėgsta viršyti ne tik vyrai, bet ir moterys. Kelių policijos valdybos pareigūnai prisiminė šių metų sausio 15-osios popietę užfiksuotą šiurkštų pažeidimą kelyje Panevėžys–Aristava–Sitkūnai. Tąkart 24-erių kaunietė Ingrida Ž. lėkė 155 km/val. greičiu, o šioje magistralės "Via Baltica" atkarpoje leistinas greitis tėra 90 km/val.

Tikriausiai atsirastų nemažai tokių, kurie ištartų gynybinę frazę: "Na, ir kas čia tokio", tačiau derėtų priminti, kad šiame kelyje yra įvykę itin tragiškų avarijų, o mergina skriejo nediduku "Opel Corsa" automobiliu.

Šių metų vasario 5-osios vakarą, apie 20.20 val., vienintelis Kauno mieste stacionarus greičio matuoklis ties Pašilės gatvės ir Taikos prospekto sankryža užfiksavo 106 km/val. greitį, nors leistinas perpus mažesnis – 50 km/val. Šįkart taisyklių nepaisė dar nedideliu vairuotojo stažu pasigirti tegalintis dvidešimtmetis Martynas K., vairavęs savąjį BMW.

Jo bendravardis 23-ejų Martynas J., taip pat sėdėjęs prie "BMW 523" vairo, pernai lapkritį įkliuvo Kauno rajone. Jis vietoj leistino 70 km/val. greičio pasirinko rizikingesnį, kartu ir brangesnį variantą – 130 km/val. greitį.

99 pažeidimai

Praėjusių metų gruodžio 18-osios rytą 37-erių kaunietė Violeta M. greitį įspūdingai viršijo Anykščių rajone. Kelyje, kur leidžiama važiuoti 50 km/val. greičiu, moteris skriejo net 101 km/val. Ji, važiuodama savuoju "Peugeot", pakliuvusi į stacionaraus greičio matuoklio stebėjimo lauką.

Be viršijančiųjų greitį, Kauno apskrities Kelių policijos valdybos pareigūnų atmintin įstrigo dar vienas nuolatinis nesutramdomas jų klientas – 26-erių Vitalijus Vaščenka. Jis į rekordininkų sąrašus pats pirmas turėtų būti įtrauktas už unikalų sugebėjimą nepaisyti Kelių eismo taisyklių ir sukauptą stulbinamą pažeidimų skaičių.

Šis Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnijos gyventojas per neilgą savo karjerą (vairuotojo pažymėjimą turi nuo 2001 m.) prie vairo jau yra padaręs 99 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Anot pareigūnų, šis herojus šiuo metu niekur nedirba, tad ir jam paskirtų baudų nė nesivargina sumokėti. Dažniausi jo pažeidimai gana smulkūs: viršytas leistinas greitis, vairavimas neprisisegus saugos diržų ir pan. Neblaivus prie vairo jaunas vyras kol kas nutvertas nebuvo.


Statistika

Per 2009 m. Kauno mieste išaiškinti 11065 greičio viršijimo atvejai.

2008 m. tokių pažeidimų užfiksuota nežymiai daugiau – 11727. Praėjusiais metais įvyko 141 įskaitinės eismo nelaimės (kai buvo sužaloti ar žuvo žmonės), kurių priežastis – greičio viršijimas ir saugaus atstumo nesilaikymas.

Per praėjusius metus nustatyti 154 vairuotojai, viršiję leistiną greitį daugiau nei 50 km/val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų