Pereiti į pagrindinį turinį

Penktoji "Carreros Cup Scandinavios" serija

2009-08-19 23:59
Bėda: santūrieji švedai kartais taip pat nesuvaldo emocijų.
Bėda: santūrieji švedai kartais taip pat nesuvaldo emocijų. / "Jutos Racing| archyvo nuotr.

Savaitgalį Švedijoje Karlskugos trasoje vyko penktosios čempionato "Porsche Carrera Cup Scandinavia" lenktynės, kuriose startavo du sportininkai iš Lietuvos – Jonas Gelžinis ir Tautvydas Barštys.

Pasak komandos "Juta Racing" vadovo Audriaus Gelžinio, šįkart oficialios treniruotės buvo itin trumpos, todėl pritrūko laiko automobiliui sureguliuoti ir įsibėgėti iki tokio greičio, kokiu važiavo čempionato "Carrera Cup Scandinavia" lyderiai.

Kvalifikacinėse lenktynės rezultatai jau buvo kiek geresni, tačiau tarp greičiausiai Karlskugos trasoje ratus sukusio praėjusių metų čempiono Jocke Mangso ir J.Gelžinio sugebėjo įsiterpti dar šeši varžovai, kurie buvo keliomis šimtosiomis sekundės dalimis greitesni.

"Tikri rūpesčiai prasidėjo antrame posūkyje, kai Joną taranavo pernelyg agresyviai važiuojantys ir savo jėgas pervertinę konkurentai. Po smūgių į automobilio galą ir šoną buvo deformuotas sparnas. Jis pradėjo siekti "Porsche" padangą, ši nuvažiavus keletą kilometrų sprogo", – pasakojo komandos "Juta Racing" vadovas.

J.Gelžiniui pavyko pasiekti techninės pagalbos zoną, pasikeisti ratą, grįžti į trasą ir pakovoti dėl antros lenktynių dienos startinės vietos. Nors jaunasis kaunietis finišavo paskutinis, greičiausias jo įveiktas Karlskugos trasos ratas garantavo septintą vietą antrajame finale.

Antras važiavimas vyko be didesnių netikėtumų. J.Gelžinis turėtą vietą išsaugojo ir iškovojo 16 įskaitinių taškų. Kadangi pirmos varžybų dienos "derlius" viso labo 1 taškas, lenktynininkas iš ketvirtos bendrosios įskaitos vietos smuktelėjo į šeštą.

T.Barštys per pirmą finalą važiavo labai neblogai, finišavo penkioliktas ir pelnė šešis taškus. Antrą lenktynių dieną jam sekėsi kiek prasčiau – aplenkęs tik tris varžovus jis užėmė 22-ą vietą.

Geriausiai Karlskugos trasoje sekėsi Fredrikui Larssonui, jis laimėjo abu važiavimus. Su 164 taškais šis švedas pakilo į ketvirtą bendrosios įskaitos vietą. Turnyrinės lentelės viršūnėje įsitvirtinę du sportininkai, beveik kiekviename etape finišuojantys tarp prizininkų, – Cralle Lindholmas (214) ir J.Mangsas (213).

Kitas čempionato "Porsche Carrera Cup Scandinavia" etapas vyks Norvegijoje "Valer" trasoje rugpjūčio 28 ir 29 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų