Pereiti į pagrindinį turinį

„GameOn“ žaidimų azartui neatsispyrė ir Vilniaus meras

2016-10-29 16:08 diena.lt inf.

Visą savaitgalį parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vykstančiame didžiausiame Baltijos šalyse žaidimų  renginyje „GameOn 2016“ lankytojų laukia daugiau nei 100 įvairiausių žaidimų. Pasidairyti į juos neatsispyrė ir sostinės vadovas Remigijus Šimašius.

„Jeigu mes ieškotume vietos, kur geriausiai susirinkti kompiuterių žaidėjams mėgėjams, tai 1000 kilometrų spinduliu čia yra geriausia vieta. Žaidimų kūrėjai, noriu jums pranešti, kad Vilnius yra geriausia vieta, kur galite sujungti virtualų pasaulį su realybe. Mes esame greiti ir atviri jūsų netikėčiausioms idėjoms. Dėkoju tiems, kurie šį renginį sukūrė, kasmet augina ir šiemet padarė absoliučiai puikų“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius. 

Prieš dvejus metus „GameOn“, pritraukęs 250 dalyvių, pernai į sostinę sukvietė jau per 7000 žaidimų entuziastų, mėgėjų ir žmonių, norinčių artimiau susipažinti su žaidimų kultūra. Vilniuje netrukus duris atvers viena progresyviausių regione technologinių erdvių „Vilnius Tech Park“, į kurį kviečiami visi startuoliai bei žaidimų industrijos atstovai. 

Parodų centro erdvės bus padalytos į kelias zonas, kurių kiekviena siūlo unikalią patirtį. Daugiau nei 3000 žmonių talpinančioje elektroninio sporto salėje virs kovos dėl Baltijos čempionų titulo, konferencijų salėse vyks pažintinės ir edukacinės paskaitos, parodų salėse žaidėjų lauks naujausi kompiuteriniai žaidimai, virtualios realybės pramogos, žaidėjams skirtos įrangos demonstracija ir kitos pramogos bei turnyrai.

Išskirtinis dėmesys šiemet bus skirtas ir žaidžiančioms šeimoms. „GameOn“ metu bus galima pamatyti ir išmėginti edukacinius žaidimus bei sudalyvauti kūrybinėse sesijose, kurių metu tėvai galės susidaryti aiškesnį įspūdį apie žaidimų kultūrą ir jos teikiamą naudą.

Renginio metu vyks ir žaidimų kultūros konferencijos – viena jų skirta plačiai auditorijai, o pranešimų temos vyraus nuo edukacijos, iki naujausių žaidimų pristatymo ir žinomų žmonių pasakojimų apie žaidimų vaidmenį jų gyvenime. Antroji konferencija bus skirta žaidimų kūrėjo amatą pasirinkusiems žmonėms bei tiems, kas svajoja sukurti savo žaidimą.

Šiandien taip pat paaiškės, kuri iš elektroninio sporto turnyre dalyvavusių  komandų  išsidalins 10 tūkst. eurų prizinį fondą ir taps iš geriausiu žaidėju regione.

Pasidalinti savo sukurtais žaidimais su renginio svečiais atvyko nepriklausomi žaidimų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Švedijos, Suomijos, Danijos Vokietijos, JAV, Turkijos, Ukrainos ir kitų valstybių.

„GameOn“ metu vilniečiai ir miesto svečiai galėjo įsigyti suvenyrų ir dovanų  – nuo žaidimų kolekcinių atributų iki ausinių ar klaviatūrų – artėjančioms žiemos šventėms.   

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų