Pereiti į pagrindinį turinį

Aukojo dosniai

2008-12-01 09:00

Savaitgalį įsiūbavusios labdaros akcijos rezultatai netikėti net organizatoriams. Žmonės neliko abejingi skurstantiems ir maisto produktų paaukojo už 670 tūkst. litų.

Anot akcijos organizatorės, "Maisto banko" direktorės Deimantės Žebrauskaitės, maisto surinkta trečdaliu daugiau nei praėjusiais metais.

"Akivaizdu, kad krizė neturėjo įtakos, nes šiais metais sekėsi tikrai geriau. O galbūt kaip tik atvirkščiai, krizė paskatino žmones susimastyti, jog skurstantiems per krizę yra sunkiausia," – pasakojo "Maisto banko" direktorė.

Kadangi maistas turi ilgai galioti, daugiausia atnešta kruopų, makaronų, cukraus, konservų ir arbatos. Šiais metais nustebino tai, kad miestiečiai dovanojo greitai paruošiamas, turistines sriubas, jų buvo bene daugiausia. O vienas vilnietis savanorius nustebino atnešęs dėžutę raudonųjų ikrų. Iš visų akcijoje dalyvavusių prekybos centrų pelningiausias buvo Minsko "IKI".

Pirmas maisto paketas socialiai remtinus gyventojus pasieks prieš Kalėdas, o likusi dalis bus dalijama kas mėnesį iki Velykų. Tuo metu, organizatorės teigimu, bus rengiama kita akcija.

Jau šeštus metus Lietuvoje rengiama akcija pradėta JAV, septintojo dešimtmečio pabaigoje. Vėliau, devintajame dešimtmetyje, ji paplito ir Europoje. Dabar maisto banko federacijai Europoje priklauso 17 šalių, kurios paskutinįjį lapkričio savaitgalį rengia labdaros akcijas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų