Pereiti į pagrindinį turinį

Autobusų bilietai sostinėje bus kitokie

2010-10-23 07:01
Permainos: šiuos bilietus pakeis panašūs į tuos, kokius parduoda maršrutinių mikroautobusų vairuotojai.
Permainos: šiuos bilietus pakeis panašūs į tuos, kokius parduoda maršrutinių mikroautobusų vairuotojai. / Rasos Jonaitienės (Fotodiena) nuotr.

Iki Kalėdų Vilniuje bus panaikinti dabartiniai vienkartiniai viešojo transporto bilietai. Taip pat dar šiemet turėtų būti atnaujinta galimybė elektroninius bilietus papildyti internetu.

Spaudos kioskuose parduodamus vienkartinius bilietus, kuriuos iki šiol reikėdavo pažymėti įlipus į troleibusą ar autobusą, pakeis bilietai, panašūs į tuos, kokius parduoda maršrutinių mikroautobusų vairuotojai.

Sostinės savivaldybė jau perdavė visą reikiamą įrangą bendrovei "Susisiekimo paslaugos". Šios įmonės vadovas Gintas Bliuvas sakė, kad vairuotojai pradėti spausdinti bilietus gali kad ir šiandien – visa įranga autobusuose ir troleibusuose jau sumontuota, tačiau dar reikia sutvarkyti formalumus Valstybinėje mokesčių inspekcijoje.

Pasak G.Bliuvo, įvedus tvarką, kai keleivis įlipęs į transporto priemonę pirmiausia susimokės ir tik tada gaus kelionės bilietą, turėtų dar labiau sumažėti zuikių. "Šitaip užkirsime kelią dažnoms diskusijoms: buvo pažymėtas bilietas ar nebuvo, pažymėtas anksčiau ar įlipus kontrolieriams", – aiškino "Susisiekimo paslaugų" vadovas.

G.Bliuvas žadėjo, kad iki gruodžio 24 d. bus atnaujinta ir galimybė mėnesinį elektroninį bilietą papildyti internetu. Tiesa, šįkart visą atsakomybę dėl elektroninės bilieto papildymo sistemos "Susisiekimo paslaugos" ketina užsikrauti ant savo pečių, nes bendradarbiavimas su privačia bendrove atnešė tik nuostolių.

"Galbūt samdysime privačią įmonę, kad sukurtų pačią sistemą, tačiau ją valdysime mes. Tokiu atveju bus aišku, kas turi prisiimti atsakomybę už jos veikimą", – teigė G.Bliuvas.

Anksčiau elektroninio viešojo transporto bilieto papildymo internetu paslaugą teikė bendrovė "Imox LT", tačiau prieš kurį laiką ši įmonė nustojo vykdyti savo įsipareigojimus ir prapuolė su pinigais, kuriuos buvo sumokėję bilietus internetu pildę vilniečiai. Šiuo metu "Imox LT" yra iškelta bankroto byla, o "Susisiekimo paslaugos" įrašytos bendrovės kreditorių sąraše.

Taip pat planuojama, kad ateityje atsiras galimybė elektroninį bilietą papildyti taip, kad jis galiotų nebūtinai mėnesį, o dieną, valandą ar savaitę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų