Pereiti į pagrindinį turinį

Avarija tilto remonto nesutrikdys

2009-02-25 09:00
Avarija tilto remonto nesutrikdys
Avarija tilto remonto nesutrikdys / Tomo Raginos nuotr. Herojus: vakar oficialiai patvirtinta, kad T.Kievo organizme aptikta 2,82 promilės alkoholio.

Remontuojamo Kleboniškio tilto statybvietę taranavusiam vilkiko vairuotojui iš Estijos nustatytas sunkus girtumo laipsnis.

Kauno apskrities Kelių policijos valdybos pareigūnai sulaukė medikų išvadų dėl 36 metų Estijos piliečio Tomelio Kievo girtumo. Atlikus kraujo mėginio tyrimus, tolimųjų reisų vairuotojui konstatuotas sunkus girtumo laipsnis – organizme aptikta 2,82 promilės alkoholio.

Užsienietis neslėpė prieš nelaimę girtavęs. "Kauno dienos" žurnalistams jis pasakojo pirkęs litrą degtinės ir išgėręs jį su kitais dviem vairuotojais. Estas neatsiminė, kaip atsidūrė Kaune, nes ketino judėti namų link. Policininkams jis teisinosi pats nevairavęs, o tik miegojęs už sėdynių įrengtoje lovoje, nors daugiau žmonių vilkiko kabinoje nebuvo.

Iš pradžių manyta, kad į ant tilto pastatytą meistrų palapinę įsirėžęs vilkikas galėjo apgadinti ir čia buvusią naują deformacinę siūlę. Ji pagal specialų užsakymą buvo pagaminta Vokietijoje ir šio mėnesio pradžioje atvežta į Kauną. Metalo gaminį apžiūrėję ekspertai ir gamintojo atstovas nusprendė, kad detalės geometrija nepažeista.

"Pažeidimai deformacinės siūlės inkaravimo kilpose bus tvarkomi vietoje, dalyvaujant gamintojo atstovams", – vakar teigė "Kauno tiltus" valdančios bendrovės "Tiltra Group" Komunikacijos ir rinkodaros departamento vadovė Inga Smirnovienė.

Kaip buvo rašyta "Kauno dienoje", naktį iš sekmadienio į pirmadienį "Mercedes Benz" vilkikas, nepaisydamas įspėjamųjų kelio ženklų, nusileido nuo kalno ir užlėkė ant remontuojamo Kleboniškio tilto. Tik per laimingą atsitiktinumą užsieniečio krovininis automobilis nenugarmėjo žemyn į upę, o sustojo ant tilto atbrailos.

Prieš avariją tilto remonto darbus vykdančios bendrovės "Kauno tiltai" sargas atsitiktinai buvo išėjęs į lauką parūkyti. Vyras matė jo link atlekiantį vilkiką, todėl spėjo atsitraukti į šalį. Nukentėjo tik girtas estas, kurį greitosios pagalbos medikai nuvežė į Kauno medicinos universiteto klinikas. Vyrui nuo smūgio į priekinį stiklą buvo sužalota kakta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų