Pereiti į pagrindinį turinį

Bedarbiai tvarko miesto erdves

2010-06-08 11:11
"Kauno švaros atstovai pastebi, kad iš Darbo biržos įdarbinti tvarkytojai nėra patys geriausi darbuotojai.
"Kauno švaros atstovai pastebi, kad iš Darbo biržos įdarbinti tvarkytojai nėra patys geriausi darbuotojai. / Tomo Raginos nuotr.

Kauno rajono ir miesto savivaldybės kasmet įdarbina šimtus nekvalifikuotų bedarbių. Dažniausiai juos galima pamatyti švarinančius aplinką.

Savivaldybės savo įmonėse nuo pavasario iki vėlyvo rudens įdarbina nekvalifikuotus bedarbius, kuriems pusę atlyginimo moka savivaldybės, o kitą pusę – darbo birža. Bene daugiausia viešuosius darbus dirbančių žmonių galima pamatyti tarp "Kauno švaros" darbuotojų. Nuo gegužės vidurio bendrovėje darbuojasi 34 bedarbiai. Dažniausiai jiems patikimi aplinkos švarinimo darbai masinių susibūrimų vietose, už kurių tvarkymą "Kauno švara" pinigų iš savivaldybės negauna. Vakar viešuosius darbus dirbantys žmonės dirbo Dainų slėnyje ir prie Pažaislio vienuolyno.

Papildomų darbo rankų savivaldybės įmonėms reikia apie pusmetį, tačiau viešuosius darbus dirbantys žmonės pagal šią programą įdarbinami vos dviem mėnesiams. Stengiamasi, kad šia galimybe bent kiek užsidirbti pasinaudotų kuo daugiau žmonių. Planuojama, kad šiemet tokiu būdu bent trumpam darbo miesto ir rajono įmonėse turės 790 žmonių. Vien "Kauno švaroje" jų pasidarbuos 140. Tiesa, bendrovė vienu metu tiek darbuotojų darbo nesurastų. Todėl prašo kas porą mėnesių paskirti po naują keliasdešimties žmonių brigadą, o daugiausiai papildomų darbo rankų laukia rudenį, kai reikės grėbti lapus.

"Kiek savivaldybių įmonės prašo, tiek bedarbių galime joms ir nukreipti, nes jų tikrai dabar užtenka. Ši programa skirta nekvalifikuotiems bedarbiams, bet būna, kad savivaldybių įmonės neilgam prašo ir tam tikras profesijas įgijusių žmonių", – kalbėjo laikinai Kauno darbo biržos Užimtumo rėmimo įgyvendinimo skyriui vadovaujanti Jūratė Vaičekauskienė.

J.Vaičekauskienė teigė, kad norinčiųjų du mėnesius dirbti viešuosius darbus netrūksta, o nekvalifikuotų bedarbių gretose yra sąžiningų darbininkų. Darbdaviai atkerta sulaukiantys įvairaus plauko darbuotojų.

"Norėtųsi, kad ateitų dirbti geresni darbininkai. Neretai trūksta atidumo, paprasčiausio supratimo apie darbą. Kartais reikia šalia stovėti prižiūrėti ar vos ne prašyti, kad dirbtų", – viešuosius darbus dirbančiais žmonėmis skundėsi "Kauno švaros" Miesto valymo skyriaus viršininko pavaduotoja miesto valymui Jolanta Beidokaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų