Pereiti į pagrindinį turinį

Dar viena vasara be kempingo?

2012-03-26 09:20
Dar   viena   vasara   be   kempingo?
Dar viena vasara be kempingo? / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Lampėdžių kempingo ir paplūdimio įrengimo ir pritaikymo kauniečių reikmėms istorijos pabaigos nematyti. Šią vasarą miestiečiai, ko gero, ir vėl naudosis nesutvarkytu paplūdimiu.

Balandį dar neveiks

Statybos skyrius minėtą objektą Turto skyriui perdavė dar vasario viduryje, tačiau sprendimo projektas, kuriuo bus išduotas leidimas organizuoti kempingo operatoriaus konkursą, miesto tarybai bus pateiktas tik balandžio pradžioje.

„Balandžio 5 d. vyksiančiame posėdyje miesto taryba turėtų pritarti projektui dėl leidimo organizuoti konkursą, per kurį bus išrinktas operatorius“, – patvirtino Turto skyriaus vedėjas Antanas Slušnys.

Savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis, paskutiniame miesto tarybos posėdyje pristatydamas savo metinę ataskaitą, teigė, kad šiuo metu tik diskutuojama, kokias sąlygas suformuluoti būsimam koncesininkui. Anksčiau buvo žadama, kad kempingas ir paplūdimys vėliausiai pradės veikti balandžio pabaigoje.

Užtruko dokumentų kelionė

Nebeegzistuojančio Miesto plėtros departamento direktoriaus pavaduotojas Andrius Cechanavičius tikino, kad jo kuruotas projektas pabaigtas dar 2011 m. rugpjūčio pabaigoje.

Po to departamentas paruošęs turto nuomos sutarties projektą ir parašė raštą administracijos direktoriui, pagal kurį kempingas turėjo būti išnuomotas operatoriui, o tolesnį procesą turėjo organizuoti Turto skyrius. Projektas iš vieno savivaldybės skyriaus į kitą keliavo beveik 8 mėnesius.

„Faktas, kad šiam reikalui per visą žiemą nebuvo skiriama pakankamai dėmesio, o susirūpinta tik atėjus pavasariui. Akivaizdu, kad šią vasarą operatoriaus neturėsime, nes žinome, kiek trunka visos procedūros", – sakė buvęs Kauno meras Rimantas Mikaitis.

Anot jo, kyla grėsmė, kad išsyk nepavyks rasti ir koncesininko: "Matome, kaip juda „Girstučio“ koncesijos reikalai. Kyla klausimas, ar, nesuradus investuotojo, nekils grėsmės visam Europos Sąjungos lėšomis finansuojamam projektui.“

Investuos ir koncesininkas

Net įvykus sėkmingam konkursui ir patvirtinus koncesininką, pastarasis pagal projektą per trejus metus dar turėtų investuoti 200 tūkst. litų į patį Lampėdžių kempingą ir paplūdimį.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis patvirtino, kad būtent balandžio pradžioje miesto taryboje spręsis leidimo rengti koncesijos konkursą Lampėdžių karjerui likimas. Tik po to bus skelbiamas koncesijos konkursas, ieškoma operatoriaus.

Išrinkus nugalėtoją, procesas gali užtrukti dėl konkurso apskundimo galimybės. Paskelbus operatoriaus konkursą, privatų rangovą planuojama išrinkti per du tris mėnesius.

Naujasis kempingas, įrengtas ES lėšomis, kainavo beveik 2,5 mln. litų. Jeigu jo valdymas būtų perduotas savivaldybės įmonei, į ES fondus reikėtų grąžinti 1,2 mln. litų. Savivaldybės indėlis šiame projekte – 450 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų