Pereiti į pagrindinį turinį

Po šokiruojančio įvykio „Grindoje“ prakalbo apie baudas

2024-08-16 14:26 diena.lt inf.

Vilniečius šokiravo savivaldybės įmonės „Grinda“ elgesys su gyvūnais. Vilnietė atvykusi pasiimti žuvusio augintinio pasibaisėjo vaizdais. Laukinių gyvūnų gaišenos mėtėsi tiesiog ant žemės, o moters šuo grąžintas permirkęs šiukšlių maiše. 

Feisbuko nuotr.

Į sostinėje esančius savivaldybės įmonės „Grinda“ gyvūnų globos namus savo nebegyvo šuns atvykusi pasiimti šeimininkė išvydo sukrečiančius vaizdus. Iš pakelių „Grindos“ darbuotojų surinktos laukinių gyvūnų gaišenos atvirai suguldytos šalia išvažiavimo iš teritorijos. 

Savo istorija moteris pasidalijo socialiniame tinkle. Po įrašu pasipylė žmonių pasipiktinimai. 

Moteris patyrė dvigubą smūgį. Automobilio partrenktas šunelis šeimininkei grąžintas šiukšlių maiše. Darbuotojai jį atvežė paguldytą karutyje, pilname vandens.

Aš dar kartą atsiprašau tos moters, tai yra mūsų klaida.

Negana to, kaip pasakoja šuns netekusi moteris, darbuotojas, atvežęs šuns gaišeną karutyje, elgėsi nepagarbiai. Moteriai paaiškino, kad naktį lijo, todėl šuo ir guli vandenyje. Šeimininkės žodžiais, jai buvo liepta pasiimti savo dvėselieną ir pasišalinti.  

Trečiadienį globos namų teritorijoje – švaru. „Grindos“ atstovai tikina patys likę šokiruoti dėl savo darbuotojo elgesio. Esą tai buvo vienetinis atvejis. 

„Kilo nesusipratimų su darbuotoju. Tokio darbuotojo elgesio neteisiname. Tai prasilenkia su mūsų įmonės vertybėmis. Bus imtasi priemonių“, – tikino Vilniaus gyvūnų globos namų vadovė Agnė Žėbienė. 

Žiauriu elgesiu pasižymėjęs darbuotojas, kaip teigia, bus atleistas. Į situaciją greitai sureagavo ir Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT). Inspektoriai atlieka tyrimą.  

„Humaniškumas turėtų būti. Kiekvienas turėtume atsiimti tą draugą, kaip įmanoma gražesnėmis sąlygomis“, – pabrėžė VMVT direktoriaus pavaduotojas Paulius Bušauskas.

Vilniaus gyvūnų globos namai laikiną prieglobstį suteikia pasiklydusiems, šeimininkų išmestiems augintiniams. Taip pat darbuotojai surenka kelyje žuvusius gyvūnus. Juos dar laiko specialiame šaldiklyje kurį laiką.  

Globos namų vadovė teisinasi, kad vaizdo įraše užfiksuotas momentas, kai gyvūnus ruošiamasi perduoti utilizavimo įmonei. 

„Mes juos tiesiog išstumiame iš konteinerio ir tie gyvūnai išvežami utilizavimui. Aš dar kartą atsiprašau tos moters, tai yra mūsų klaida“, – pripažino A. Žėbienė. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

VMVT inspektoriai dabar gali remtis tik šuns šeimininkės išplatintu vaizdo įrašu. Vis dėlto, pažeidimas, kaip sako, akivaizdus.

„Kuomet atvažiuoja transporto priemonė į surinkimą, tai turi būti patalpinta į konteinerį. Bet jokiu būdu nepaliekant jų gulėti ant žemės atvirose vietose. Tai jau yra pažeidimas ir netinkamas šalutinių produktų tvarkymas“, – aiškino P. Bušauskas.

Kol kas rimtesnių pažeidimų tarnyba nerado, tačiau tyrimą tęs.

„Baigus tyrimą taikysime poveikio priemones, tai aišku ta bauda gali būti skiriama, jei ūkio subjektas nesitvarko, jam gali būti panaikinamas leidimas. Bet tikiuosi, kad problemą išspręsime ir kraštutinių priemonių nebereikės“, – sakė VMVT atstovas.

Anot tarnybos, anksčiau jokių pažeidimų „Grindos“ gyvūnų globos namuose nebuvo rasta.

Pabaigus tyrimą ir neaptikus papildomų pažeidimų, kaip už pirmą prasižengimą „Grindai“ gresia 15 eurų bauda. Tarnybos išvadas žada įvertinti ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų