Pereiti į pagrindinį turinį

"Ekomama" atidarė pirmąją parduotuvę

2009-04-18 09:00
"Ekomama" atidarė pirmąją parduotuvę
"Ekomama" atidarė pirmąją parduotuvę / Mindaugo Ažušilio nuotr. Pasiūla: be ekologiškų sauskelnių, naujutėlaitėje "Ekomamos" parduotuvėje siūloma ekologiškų drabužių vaikams ir tėvams, nešioklių, skalbimo priemonių, kosmetikos.

Sukūrus vienkartines sauskelnes, tėvai visame pasaulyje jas vadino išganymu. Tačiau pasauliui jis kasmet kainuoja apie milijardą medžių, tonas vandens, naftos ir cheminių medžiagų.

Ne visi tėvai, besidžiaugiantys, kad užsegę vaikui sauskelnes išvengia ne vieno rūpesčio, žino tai, kad jų noras gyventi lengvai ir patogiai per pusantrų ar dvejus vartojimo metus gamtoje paliks maždaug toną sveriantį pėdsaką – į sąvartynus nukeliaujančias atliekas, kurioms suirti prireiks nuo 200 iki 500 metų. Sauskelnių atliekos nesuyrančių atliekų rinkimuose užima garbingą trečią vietą. Kita vertus, daugėja abejojančių, kad sauskelnės padeda kūdikiui augti sveikam: juk nuo gimimo prie jo odelės liečiasi ne švelni medvilnė, o plastiko, popieriaus ir chemijos produktas.

Todėl sparčiai daugėja šeimų, kurios savo noru grįžta į "viduramžius" ir vaikus vysto. Tai pastebi ir ekologiškų sauskelnių bei vystyklų pardavėjai. Jau daugiau nei metus elektroninė parduotuvė "Ekomama" mažyliams siūlo klasikinius vystyklus, medžiagines sauskelnes, vilnones kelnaites, "atprastukes" ir net vienkartines sauskelnes, kurios nekenkia ne tik kūdikio odai, bet ir gamtai. Ekologiškų daugkartinių sauskelnių esti įvairiausių: ne tik medvilninių, bet ir kanapinių bei bambukinių.

Kadangi jauniems tėveliams ypač knieti apžiūrėti, paliesti pirmąsias jų kūdikio prekes, kuo daugiau apie jas sužinoti, "Ekomama" nusprendė išlįsti į dienos šviesą ir prieš porą savaičių atidarė pirmą savo parduotuvę sostinėje.

"Sulaukdavome daug užklausų internete, kur būtų galima pamatyti mūsų prekes, tai ir pastūmėjo įkurti parduotuvę. Elektroninė parduotuvė taip pat toliau veiks, mat joje dažnai kraitelį krauna mamos iš mažesnių miestų ir miestelių", – apie sprendimą šiuo sunkiu metu steigti parduotuvę pasakojo "Ekomamos" pardavimo vadovė Lina Dapšienė.

Kainos tikroje parduotuvėje, kuri sostinėje įsikūrė S.Žukausko g. 1, išliks tokios pačios kaip elektroninėje. Kad būtų patogiau esamiems ir būsimiems klientams, ketinama pradėti siūlyti prekes išsirinkti internetu, o atsiimti parduotuvėje. L.Dapšienė sakė, kad iki šiol neretai būsimos mamos telefonu prašydavo paruošti reikiamų sauskelnių, o jas atsiimdavo būsimi tėčiai.

"Krizė bent mums tikrai nesmogia. Nors manoma, kad ekologiškos prekės yra kur kas brangesnės, iš tiesų krizė gali būti labai ekologiška. Juk vaikui naudojant daugkartines ekologiškas sauskelnes, o ne vienkartines, per metus sutaupoma apie 1000 litų", – kalbėjo L.Dapšienė.

Be vienkartinių ir daugkartinių ekologiškų sauskelnių, naujutėlaitėje "Ekomamos" parduotuvėje taip pat siūloma ekologiškų drabužių vaikams ir tėvams, nešioklių, skalbimo priemonių, kosmetikos. Netrukus į prekybos vietą atkeliaus pirmasis ekologiškas vežimėlis, o vėliau šalia jo turėtų išsirikiuoti ir ekologiški paspirtukai mažiesiems.