Pereiti į pagrindinį turinį

Futbolo grafiką diktuoja orai

2009-03-25 09:00
Futbolo grafiką diktuoja orai
Futbolo grafiką diktuoja orai / Tomo Raginos nuotr. Laukia: S.Dariaus ir S.Girėno stadione vakar rengtasi Lietuvos ir Prancūzijos futbolo rinktinių dvikovai.

Ar šeštadienį Kauno stadione išvysime Prancūzijos futbolo rinktinę? Dėl prastų oro sąlygų rungtynės gali būti atidėtos. FIFA atstovo sprendimas turėtų paaiškėti penktadienį.

"Tokia galimybė yra įrašyta taisyklėse. Labai tikimės, kad taip neįvyks. Reikia palaukti ir pažiūrėti, kaip stadionas atrodys iš po nakties. Girdėjau, kad buvo pranašaujamas šaltas oras. Sprendimą dėl rungtynių pasakys FIFA atstovai penktadienį arba šeštadienį, kuomet vyks susirinkimas. Prastomis oro sąlygomis rinktinė yra žaidusi ne vieną kartą. Tačiau visada iškildavo klausimas, ar bus leidžiama žaisti. Tikimės, kad kada nors Lietuvoje atsiras stadionas, kuriame bus šildoma aikštė", – vakar aiškino Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius.

"Kauno dienos" žurnalistai vakar įsitikino, kad stadione aktyviai rengiamasi savaitgalio rugtynėms. Aikštę dengęs sniegas nutirpdytas. "S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro" direktorius Vytas Snarskis žadėjo, kad aikštė rungtynėms bus parengta.

"Mūsų stadionas rungtynėms su Prancūzija buvo pasirinktas paskutiniu momentu. Teko peržiūrėti pasirengimo vasarą vyksiančiam lengvosios atletikos čempionatui darbų grafikus ir maksimaliai, kiek įmanoma, pasirengti rungtynėms. Nieko nenoriu sakyti, bet futbolo federacijos vadovai dažnai neigiamai atsiliepia apie stadioną. Žinoma, yra daug tiesos – stadionas senas ir neįrengtas moderniai, tačiau kol kas jis yra didžiausias ir geriausias Lietuvoje", – pastebėjo V.Snarskis.

S.Dariaus ir S.Girėno stadionui didelių pretenzijų neturėjo aikštės būklės įvertinti atvykęs Lietuvos futbolo federacijos Ūkio skyriaus direktorius Vladimiras Buzmakovas.

"Manau, kad prieš prancūzus gėdos neturėsime. Mus labiau spaudžia oro sąlygos. Aikštės parengimas reikalauja daug dėmesio. Džiaugiuosi, kad nutirpo sniegas, o stadiono darbuotojai daro viską, kad aikštė būtų tinkama. Prancūzijos delegacijos atstovai buvo stadione ir jį apžiūrėjo. Prancūzai vieną kartą Kaune yra žaidę, todėl ypatingų reikalavimų mums nekėlė. Jie žino, kokioje aikštėje teks žaisti", – teigė V.Buzmakovas.

Sutikti stadiono darbuotojai vylėsi, kad šeštadienį rungtynės įvyks. "Pagal galimybes ir oro sąlygas stadioną parengsime. Šiomis dienomis sniegą nuvalėme, nors praėjusią savaitę jo dar buvo daug. Nespėjame sniego valyti: vieną dieną aikštę sutvarkai, o, žiūrėk, ryte ji vėl būna apsnigta. Naktimis galėtų bent keli laipsniai šilumos būti", – pasakojo dirbę Jonas ir Juozas.

Sutrukdyti parengti aikštę prieš varžybas gali ir prapliupęs lietus, todėl vyrai sakė, kad tikisi, jog orai iki rungtynių pagerės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų