Pereiti į pagrindinį turinį

„Girstučio“ baseiną įvertins ir prezidentė

2013-06-19 13:00
„Girstučio“ baseiną įvertins ir prezidentė
„Girstučio“ baseiną įvertins ir prezidentė / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno plaukimo centro „Girstutis“ atidarymo iškilmėse rytoj žada dalyvauti prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tapti šio įvykio liudininkais kviečiami ir visi kauniečiai, kurie į atidarymo šventę galės patekti nemokamai.

Atidarymo šventės pradžia – 11 val. „Girstučio“ komplekso durys atidaromos 10 val.

Žada, kad blizgės

Statybų rangovai prieš pat atidarymą šiek tiek padirgino miesto valdžios atstovų nervus.

„Ar tikrai viskas įvyks sklandžiai?“ – vakar Kauno savivaldybės kolegijos posėdyje meras Andrius Kupčinskas paklausė savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Albino Grabnicko. „Viskas blizgės“, – žadėjo vedėjas.

Kauno mero nerimas nebuvo nepagrįstas. Kompleksą rekonstravusi įmonė „Kamesta“ tik vakar pradėjo šildyti baseinų vandenį ir atidavė statybos darbų pabaigimo aktą. „Rangovai prašo didesnės sumos už papildomus darbus, bet tokie sąmatos pakeitimai turi būti derinami tik Kauno taryboje“, – teigė A.Kupčinskas.

„Kauno diena“ rašė, kad birželio pradžioje „Kamesta“ prašė savivaldybės papildomų 420 tūkst. litų. Tiek kainavo nusileidimo į vandenį atrakcionas, kurį savo lėšomis rangos sutartyje įsipareigojo įrengti „Kamesta“. Verslininkai aiškino, kad beveik pusės milijonų litų prašo už kitus darbus.

Reikia lėšų įrangai

Pabaigus statybos darbus dar teks ieškoti lėšų įvairiai sporto centro įrangai pirkti. Kauno plaukimo centro direktorius Mindaugas Špokas savivaldybės kolegijos posėdyje pristatė minimalų būtiniausių daiktų sąrašą ir kainas. Kol kas neįrengta lankytojų apskaitos sistema, baseino informacijos apie laiką, patalpos ir vandens temperatūrą, treniruočių laikrodžių, plaukimo takų susukimo ričių, kita treniruotėms ir plaukimo varžyboms reikalinga įranga. Tuščia tebėra ir treniruoklių salė. „Ji būtina ir sportininkams, ir pritraukti lėšų iš lankytojų“, – tvirtino M.Špokas. Iš viso centrui reikėtų 260,7 tūkst. litų.

Apie 70 tūkst. litų bus galima skirti iš savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriui numatytų lėšų, už kurias planuota vežti vaikus į moksleivių spartakiadą Kanadoje. Negavus pakvietimo į šį renginį, pinigus bus galima perduoti „Girstučiui“, kai liepą Kauno taryba tikslins ir perskirstys miesto biudžetą. Galimybių paskirti likusią sumą ieškos ir Kauno savivaldybės administracija.

Vyks moksleivių varžybos

Šiandien „Girstutyje“ susirinks apie 300 miesto mokyklų moksleivių, kurie pirmieji išbandys didįjį 50 m baseiną ir pramogų zonoje esančius baseinėlius. „Tai bus pirmas komplekso išbandymas prieš iškilmingą atidarymą ketvirtadienį. Atidarymo proga surengsime varžybas, kurios apie 160 vaikų iš įvairių mokyklų, susiskirstę į 20 komandų, plauks estafetę. Planuojame, kad ateityje šios moksleivių varžybos taps tradicinės ir bus rengiamos kiekvienos vasaros pradžioje pažymint vasaros atostogų pradžią ir Vaikų gynimo dieną“, – planavo M.Špokas.

Į Kauno plaukimo centro atidarymą žada atvykti šalies Prezidentė D.Grybauskaitė, miesto valdžios atstovai.

Jau kitą savaitę „Girstutyje“ treniruosis šalies plaukikai. „Gali būti, kad čia pasitreniruoti atvyks ir plaukikai iš Latvijos“, – sakė M.Špokas.

Birželio 27–29 d. čia vyks Lietuvos plaukimo čempionatas. Nuo liepos „Girstutis“ atvers duris ir visuomenei. Taip pat čia bus rengiamos mokamos plaukimo pamokos vaikams nuo 8 iki 14 metų amžiaus. 10 dienų mokymo ciklas tėvams atsieis 80 litų. Praleisti porą valandų baseinų ir pirčių komplekse lankytojams vasarą kainuos 20 litų, nuo rudens – 30 litų. Mažesnės apsilankymo kainos bus taikomos perkantiesiems abonementus.

Kauno plaukimo centro „Girstutis“ rekonstrukcija kainavo 21 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų