Pereiti į pagrindinį turinį

"Girstutyje" jau šurmuliuoja statybininkai

2009-03-12 09:00
"Girstutyje" jau šurmuliuoja statybininkai
"Girstutyje" jau šurmuliuoja statybininkai / Tomo Raginos nuotr. Viliasi: M.Skvarnavičius tikisi, kad po poros metų objektas bus rekonstruotas ir atvers duris kauniečiams.

"Girstučio" sporto centre pastarosiomis dienomis neįprastai triukšminga. Praeityje garsiame kultūros ir sporto centre jau darbuojasi statybininkai.

Bendrovės "Sienojus" darbininkai šiomis dienomis 50 m ilgio baseiną ir lengvosios atletikos maniežą pradėjo rengti rekonstruoti.

"Sienojus" laimėjo konkursą, kuriame dalyvavo 20 statybos bendrovių. Planuojama, kad didieji statybos ir remonto darbai bus pradėti dar kovą, o lankytojų centras lauks po dvejų metų.

"Kadangi krizė, nėra apibrėžta, kada projektas bus baigtas. Rangovai teigia, kad ilgiau kaip pusantrų metų prie projektų neužtruks. Svarbiausia, kad pradžiai turime pinigų, vadinasi bus ir pabaiga", – optimistiškai nusiteikęs kalbėjo "Girstučio" kultūros centro direktorius Mindaugas Skvarnavičius.

Iš viso "Girstučio" rekonstrukcija kainuos 21 mln. litų. M.Skvarnavičius viliasi, kad, nepaisant prasidėjusios ekonominės krizės, šis projektas buvo įgyvendinamas sklandžiai, nes didžiąją dalį pinigų skiria Europos Sąjunga. Šias lėšas projektui garantuos nacionalinės svarbos objekto statusas.

Projektui įgyvendinti pradėti iš Europos Sąjungos fondų skirti 5 mln. litų. Dar tiek pat yra pažadėjusi skirti Kauno savivaldybė. Dalis lėšų projektui bus skirta iš Vyriausybės investicijų programai numatytų pinigų.

Po rekonstrukcijos "Girstutyje" nebeliks lengvosios atletikos maniežo, kuris nebeatitinka tarptautinių reikalavimų, todėl vietoje jo bus pastatytas dar vienas baseinas. Tuo tarpu vienintelis Kaune 50 m ilgio baseinas bus rekonstruotas.

"Sporto kompleksas tarnaus vandens sportui ir vandens pramogoms. naujasis baseinas bus 25 m ilgio, keturių takų ir puikiai tiks plaukikams apšilti prieš varžybas. Be to, juo galės naudotis visi kauniečiai", – žadėjo M.Skvarnavičius.

Centro direktorius sako, kad du baseinai bus ne vienintelė pramoga, kuria galės naudotis kauniečiai: "Girstutyje" bus įrengta pirčių ir SPA kompleksas.

Rekonstruotam baseinui ir vandens pramogoms valdyti konkurso būdu bus parinktas privatus operatorius, kuris valdys koncesininko teisėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų