Pereiti į pagrindinį turinį

Intriga: kas užims V. Molio vietą savivaldybėje?

2013-06-26 19:00
Intriga: kas užims V. Molio vietą savivaldybėje?
Intriga: kas užims V. Molio vietą savivaldybėje? / Artūro Morozovo nuotr.

Atrodo, kad partija „Tvarka ir teisingumas“ nusprendė, kas galėtų pretenduoti į Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo postą. Neoficialiai užsimenama, kad šioje kėdėje norima matyti buvusį tarybos narys Arvydą Padegimą.

Užsiminė merui

Birželio pradžioje iš pareigų tarybai atleidus „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos deleguotą Vygaudą Molį, šiuo metu jam ieškoma pamainos. Politinį pasitikėjimą buvęs pavaduotojas prarado, kai prisidėjo sudarant prieštaringai vertinamą taikos sutartį Aleksoto prietilčio byloje.

Pasak Kauno mero Andriaus Kupčinsko, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnė Aušra Ručienė jam užsiminė, kad jau turi kandidatą, tačiau jo neįvardijo.

„Seniūnei atsakiau, kad šis kandidatas pirmiausia turi būti įvardytas ir pristatytas koalicijos partneriams. Trečiadienį vyksiančiame tarybos posėdyje, ko gero, to nepavyks padaryti. Tad šis klausimas galėtų būti nukeltas liepos 18 d. vyksiančiam tarybos posėdžiui“, – vertino miesto meras.

Atidės rudeniui?

Neatmetama galimybė, kad klausimas savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo gali būti atidėtas ir rudeniui. „Šiuo metu niekas nenori spręsti koalicinių klausimų. Pamastymų visada yra, tačiau vasaros šiluma veikia visus ir nelabai yra to užsidegimo ką nors spręsti“, – užsiminė meras.

Paklausus, ar slaptasis kandidatas galėtų būti A.Padegimas, A.Kupčinskas tokio varianto neatmetė.

„Pamenate praėjusiame posėdyje vykusį balsavimą dėl V.Molio? Jį tarybos salėje labai atidžiai stebėjo A.Padegimas, anksčiau į salę neužsukdavęs“, – pastebėjo meras.

„Jaunosios Lietuvos“ lyderis Stanislovas Buškevičius taip pat svarstė, kad savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas galėtų būti renkamas tik rudenį.

Domina ir kitas partijas

„Kauno diena“ rašė, kad miesto tarybai V.Molį atleidus iš pareigų, šis postas sudomino ir kitų partijų politikus: esančius valdančiojoje koalicijoje ir opozicijoje. Pasigirdo kalbų, kad gali būti persvarstyta ir koalicijos sutartis.

A.Ručienė vakar nepanoro atskleisti kandidato į savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojus pavardės, tačiau kategoriškai atmetė, kad į šį postą galėtų pretenduoti kitų partijų atstovai.

„Taip, kandidatą tikrai turime, tačiau jo pavardės nenorėčiau minėti. Jei žinote konkrečią pavardę, vis tiek jos nei patvirtinsiu, nei paneigsiu. Koalicijos sutartis nebuvo sulaužyta, tad kitos partijos negali turėti jokių kandidatų į šią vietą“, – pareiškė A.Ručienė.

A.Padegimas – 54-erių metų gydytojas-odontologas, vienuolika metų priklausantis partijai „Tvarka ir teisingumas“. 2008 m. tapo miesto tarybos nariu, kai pakeitė mirusį miesto tarybos narį Vladą Žalnerauską.

2011 m. per savivaldos rinkimus A.Padegimas tik per plauką nepateko į miesto tarybą – jį šiek tiek daugiau nei 100 balsų aplenkė dabartinis vicemeras Vytautas Vasilenka.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, šiuo metu jis dirba Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centre ir privačioje bendrovėje pagal specialybę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų