Pereiti į pagrindinį turinį

Karoliniškės jau pradėjo švęsti

2008-12-08 09:00
Karoliniškės jau pradėjo švęsti
Karoliniškės jau pradėjo švęsti / Mindaugo Ažušilio nuotr. Linksmybės: Karoliniškių gyventojai jau sulaukė Kalėdų Senelio.

Šeštadienį Karoliniškėse vykusios Kalėdų Senelio sutiktuvės net nekvepėjo žiema. Tačiau dargana neatgrasė skėčių jūroje paskendusių žmonių, laukiančių, kol pasirodys Kalėdų Senelis iš Laplandijos.

Miestiečiai Kalėdų Senelio laukė Karoliniškėse, prie L.Asanavičiūtės ir V.Maciulevičiaus gatvių sankirtos esančiame skverelyje, prie suomių dovanotos "Karelijos gegutės" skulptūros, skirtos Vilniaus ir Karelijos miškams atminti.

Tėvai, vaikai, o labiausiai svečiai iš savivaldybės, užstodami vaizdą mažiesiems, laukė, kol atvyks Joulupukis iš Laplandijos, lydimas lietuviškojo Kalėdos.

Netrukus atriedėjo ir seneliai. Tradiciškos rogutės buvo paliktos Laplandijoje. Iki Karoliniškių rajone esančio skvero Kalėdų seneliai atvyko linksmuoju geltonu nuomotu autobusu.

Ši diena buvo ypatinga ne tik tuo, kad atvykę Kalėdų seneliai dalijo vaikams saldainius. Šv. Mikalojaus – toks istorinis Kalėdų Senelio vardas – diena sutapo su Suomijos nepriklausomybės diena. Todėl vienu šūviu nušauti du šokoladiniai kiškiai: oficialus kalėdinio sezono atidarymas ir jau tradicija tapęs Suomijos nepriklausomybės minėjimas.

Savivaldybės ir Seimo atstovai pasveikino Suomijos atstovą Joulupukį šalies nepriklausomybės proga ir palinkėjo gerų metų tokiais žodžiais: "Kuku kuku, naujų metukų."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų