Pereiti į pagrindinį turinį

Kas laukia socialdemokratų posto?

2012-11-04 05:00
Kas      laukia      socialdemokratų     posto?
Kas laukia socialdemokratų posto? / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kitą savaitę Kauno miesto socialdemokratai turėtų pranešti pavardę kandidato, kuris užimtų savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo kėdę. Jei koalicijos partneriai jos neatims.

Metas stumdyti kėdes

Lagaminus į Seimą besikraunantį Antaną Nesteckį administracijos direktoriaus pavaduotojo poste turėtų pakeisti kitas socialdemokratas, tačiau jo kandidatūrai turės pritarti miesto taryba. Aiškėja, kad jos gali nepalaiminti ne tik opozicijoje sėdintys veikėjai, bet kai kurie partneriai miesto valdžioje.

Po Seimo rinkimų vykstančios permainos gali tapti pretekstu kėdžių perstumdymui.

Jungtinę socialdemokratų ir nepartinių frakciją tesudaro keturi nariai, bet jiems priklauso ir administracijos direktoriaus pavaduotojo, ir mero pavaduotojo postai.

„O mūsų frakcija neturi nieko. Gal reikėtų persvarstyti?" – koalicijos partnerių klausė tris narius turinčiai liberalcentristų frakcijai priklausantis Kęstutis Mikėnas.

Išties liberalcentristų frakcija miestą valdančioje koalicijoje yra vienintelė, kuri neturi postų mero ar administracijos direktoriaus komandose.

Frakcijos seniūnas Arvydas Garbaravičius teigė, kad K.Mikėno nuomonė neatspindi visos frakcijos nuomonės, tačiau kokia yra frakcijos nuomonė, neatskleidė.

Pavardę laiko paslaptyje

Daugiausia narių miesto taryboje turinčių konservatorių lyderis meras Andrius Kupčinskas teigė, kad iš socialdemokratų teisė teikti kandidatą į administracijos direktoriaus pavaduotojo postą nėra atimta.

Jungtinės socialdemokratų ir nepartinių frakcijos lyderė, vicemerė Orinta Leiputė teigė, kad kol kas apie realias grėsmes prarasti įtakingą postą nieko negirdėjo, tačiau kandidato, kuris galėtų užimti administracijos direktoriaus pavaduotojo postą, neatskleidė.

Jo pavardę dar reikės suderinti su prie socialdemokratų prisišliejusiu frakcijos nariu Židrūnu Garšva, kuris šiuo metu atostogauja.

Spręsis vicemerės likimas

Sklando kalbos, kad Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko bendražygis Ž. Garšva nestokoja ambicijų į šį postą prastumti savo žmogų. Pats Ž. Garšva „Kauno dienai" teigė personalijų aptarime nedalyvaujantis, nes atostogauja užsienyje, o į Lietuvą grįš tik po savaitės.

Socialdemokratams Kauno valdžioje gali tekti keisti ne tik A. Nesteckį, bet ir pačią O. Leiputę. Ji gali patekti pagal sąrašą į Seimą, jei darbą Briuselyje nuspręs tęsti į Seimą išrinkti Vilija Blinkevičiūtė ir Zigmantas Balčytis.

O.Leiputės likimas gali paaiškėti jau sekmadienį. Jei ji taps Seimo nare, Kauno savivaldybės taryboje ir miesto mero pavaduotojo kėdėje ją greičiausiai pakeis Vasilijus Popovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų