Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune – skandalingas partinis konkursas

2013-05-25 11:30
Kaune – skandalingas partinis  konkursas
Kaune – skandalingas partinis konkursas / Artūro Morozovo nuotr.

Paaiškėjo, kad Šilainių poliklinikos vadovo konkurso komisijoje buvo laimėtojos partijos kolega, Sveikatos skyriaus vedėjas Donatas Senikas. Negana to, „Kauno dienos“ žiniomis, S.Rudžianskienės konkurentui, ilgamečiam šios poliklinikos vadovui Vidmantui Obelieniui, teisingai atsakius į paskutinį klausimą, D.Senikas jam netikėtai parašė vos du balus iš dešimties. Tai šokiravo ir kitus komisijos narius.

Vakar vykusį Šilainių poliklinikos vadovo konkursą laimėjo „Tvarkos ir teisingumo“ (TT) narė gydytoja Sonata Rudžianskienė. Ji yra nelegaliai dirbančio „Autrolio“ direktoriaus Laisvydo Rudžiansko žmona.

Kaune TT atstovai pastaruoju metu užima visus svarbiausius postus, susijusias su medicina. D.Seniko skyrių kuruoja administracijos direktoriaus pavaduotojas, TT atstovas Vygaudas Molis, o šios partijos deleguotas vicemeras Vytautas Vasilenka – sveikatos politiką visame mieste.

Konkurso komisijai vadovavęs savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis neslėpė, kad ir jį nustebino D.Seniko elgesys.

Direktorius neabejojo, kad jau pirmadienį V.Obelienius konkurso rezultatus apskųs teismui.

Vakar „Registrų centras“ patvirtino, kad S.Rudžianskienės sutuoktinis L.Rudžianskas bendrovės „Autrolio“ direktoriumi išrinktas neteisėtai.

Jį į šias pareigas paskyrė taip pat neteisėtai išrinktas valdybos pirmininkas D.Senikas. Reglamentas buvo pažeistas, nes valdybos posėdyje nebuvo kvorumo.

L.Rudžianskas „Kauno dienai“ sakė, kad „Registrų centro“ sprendimą skųs teismui, esą ši įmonė peržengė savo kompetencijos ribas.

„Registrų centro“ atstovas spaudai Aidas Petrošius, išgirdęs neteisėtai išrinkto direktoriaus priekaištus, patvirtino, kad jų įmonė jaučiasi visiškai teisi, todėl yra pasirengusi teismams.

Kaip įtariama, šališkas ir neskaidrus Šilainių poliklinikos konkursas vakar supykdė ir Kauno merą Andrių Kupčinską.

„Tokia veikla nesuderinama su gera partneryste. Kitą savaitę šauksime koalicijos posėdį ir viską aptarsime“, – vakar sakė miesto meras.

Panašios nuomonės laikėsi ir kitas koalicijos narys, Liberalų ir centro frakcijos atstovas Arvydas Garbaravičius.

„Viskas čia priklauso nuo konservatorių. Jei TT atstovė neteisėtai laimėjo konkursą, meras turėtų pademonstruoti ryžtingumą. Tai jau trečias kartas, kai TT atstovai panašiai elgiasi. Žinote, kaip Kaune – jei yra tvarka, nėra teisingumo. Ir atvirkščiai“, – pastebėjo jis.

TT frakcijos seniūnė A.Ručienė vakar bandė įtikinti pirmą kartą girdinti apie Rudžianskų šeimos karjerą savivaldybei pavaldžiose įstaigose.

„O kokių dar partijų žmonės buvo vertinimo komisijoje? V.Molio nebuvo? Keista, nes jis mediciną kuruoja. Pagal įstatymą konkurso eiga turi būti įrašinėjama, turi būti protokolai, tad teismas nustatys, kas teisus, o kas ne, o dabar taip spjaudytis vieniems ant kitų neverta“, – pareiškė politikė.

Plačiau apie tai skaitykite šeštadienio, gegužės 25 d., „Kauno dienos“ numeryje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų