Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno biudžetas kol kas apytuštis

2013-04-03 08:31
Kauno biudžetas kol kas                apytuštis
Kauno biudžetas kol kas apytuštis / Artūro Morozovo nuotr.

Suplanuotą biudžetą šiemet sunkiai renkanti Kauno miesto savivaldybė kol kas nepanikuoja, tačiau iš pusiausvyros gali išmušti nenumatytos išlaidos.

Pagal savivaldybės tarybos patvirtintą biudžetą, jis per mėnesį vidutiniškai turėtų būti pildomas daugiau nei po 35 mln. litų dydžio pajamomis, tačiau sausį surinkta tik 17 mln. litų, ne stebuklingas buvo ir vasaris. Savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius kol kas nepanikuoja.

„Metų pradžioje visada taip būna. Įsivažiuojame nuo metų vidurio, o daugiausia pajamų surenkame metų pabaigoje. Pavyzdžiui, gruodį surinkome 59 mln. litų“, – aiškino A.Laucius.

Sudarant šių metų biudžetą reikėjo atsižvelgti į minimalios algos padidinimą, kuris Kauno savivaldybei papildomai atsieis 7,3 mln. litų.

„Tai didelė papildoma našta, tačiau ji buvo iš anksto planuota. Didžiausia grėsmę kelia neplanuoti dalykai. Pavyzdžiui, mokėjimai “Kamestai", – sakė savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Savivaldybės ir „Kamestos“ ginčą sprendęs Lietuvos apeliacinis teismas buvo bendrovės pusėje. Tarnautojai kreipėsi į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą, tačiau Apeliacinio teismo sprendimas jau yra įsiteisėjęs, todėl praėjusią savaitę „Kamesta“ iš savivaldybės sąskaitos nusirašė 2,5 mln. litų. Pagal teismo sprendimu tebegaliojančią taikos sutartį, „Kamestai“ per šiuo metus turi būti pervesta 12 mln. litų.

Savivaldybė griebė už dar vieno šiaudo – kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, tačiau ši nusikaltimo požymių taikos sutartyje gali ir neįžvelgti.

Kitų silpną biudžetą dar labiau nustekenti galinčių netikėtų grėsmių savivaldybės vadovai šiuo metu neįžvelgia, tačiau staiga pralobti galinčių leisti priemonių taip pat nesimato. Kaip ir visada, viltys siejamos su Privatizavimo fondu, tačiau jos dūžta kiekvienais metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų